Nyheter

Sandnes forventer øl-pendlere fra Stavanger

Hereford Steakhouse jubler over at det nå er mulig å servere øl og vin. – Har fått mange bestillinger fra stavangerfolk.

Mens Stavanger fortsatt har stengt alkoholserveringen, er kranene fra og med i dag åpnet i Sandnes.

– Bransjen vår blør. Mange sliter. Å fjerne skjenkeforbudet betyr mye. Jeg snakket med daglig leder torsdag kveld. Allerede da begynte bestillingene å tikke inn. Det blir fullt hus, i henhold til hvor mange plasser vi har lov til å ha, sier Tommy Skjæveland, eier av Hereford Steakhouse i Sandnes.

Han forventer å ha flere stavangerfolk blant gjestene. Skjæveland tror det kommer en del øl-pendlere fra nabobyen.

– Ja, det er allerede mange som fra Stavanger som har bestilt. Det blir kos. Vi er jo ikke vant med det. Vi har et stykke igjen til Stavanger, men Sandnes har kommet langt og har aldri hatt et bedre mattilbud. Det dukker opp mange nye, gode restauranter. Det skal bli kjekt å vise oss fram til nye gjester, sier Skjæveland.

Han tror det er mange som lengter etter å få komme seg ut, lufte hodet og «drøse» litt over et godt måltid.

LES OGSÅ: Letter på flere tiltak: – Barn påvirkes også av hvordan de voksne har det

Kun øl og vin

Kranene åpnet i går klokken 24.00. Det er kun lov å servere øl og vin. Det synes Hereford-sjefen er helt greit.

– Vi er et steakhouse. Biff er vår greie. Derfor selger vi mest rødvin, og noe øl. Klart brennevin øker salget enda mer, men det er helt greit å ikke ha det. Vi er ikke avhengige av brennevinssalget. Det viktigste er at folk får ha øl og litt vin i glasset til maten, forteller Skjæveland.

Skjenkenekt har fått mye oppmerksomhet i regionen.

– Er det faktisk slik at mange dropper å gå ut og spise dersom de ikke får alkohol?

– Det er absolutt flere gjester som kommer når de får alkohol, svarer Skjæveland.

– Det er tryggere at fem personer sitter hos oss og nyter et godt måltid med godt drikke, enn at folk sitter hjemme på besøk hos andre. Vi tar smitteverntiltakene på alvor. Alle aktører tar smittevern på alvor. Ingen vil jo stenge ned igjen, legger han til.

LES OGSÅ: Flere intensivpasienter med korona overlever

– Akseptabelt å gå ut igjen

Leder for Værtskapet i Sandnes, Johannes Sigurd Kay, gleder seg også over at serveringsbransjen nå kan selge øl og vin igjen.

###

Johannes Sigurd Kay, leder for Værtskapet i Sandnes. Foto: Tone Helene Oskarsen

– Det betyr enormt mye. Mange går ut og tar seg et bedre måltid uten alkohol også, men det viktigste med åpningen er at folk føler at det er greit å gå ut igjen. At det ikke er risikabelt, og at de ikke blir sett ned på, sier Kay.

Om mange siddiser kommer til gaukebyen i helgen, er vanskelig å si, mener han.

– Egentlig tror jeg ikke det kommer så mange. Om de kommer er de velkomne til Sandnes, sier Kay.

LEDER: «Regional korona-utakt»

Mer fra Dagsavisen