Nyheter

Planer om blokker i Auglendsdalen til politikerne på ny

En investor kan se ut til å få godkjent bygging av tre blokker med leiligheter, kontorer og butikk i Auglendsdalen.

Bilde 1 av 4

AS Auglendsdalen 80, eid av Rolf Bjørnsen, har levert et privat reguleringsforslag for en tomt mellom veiene Auglendsdalen/Fylkesvei 393 og Vestvollveien, vis-à-vis Allservice og Kiwi-butikken.

Prosjektet med inntil 36 leiligheter har vært flere runder i utvalg for by- og samfunnsutvikling – og i kommunalstyret for byutvikling i forrige valgperiode – og det er registrert mange naboklager fra Lyngvollveien Vel og beboere i nabolaget.

Fylkesmannen har hatt innsigelse, men etter justering er innsigelsen trukket.

Naboene har pekt på boligmiljø, høyder, solforhold, bevaring av vegetasjon, atkomst, trafikksikkerhet og parkering. I etterkant er prosjektet redusert med én etasje.

– Dette er et prosjekt som Arbeiderpartiet har vært negative til fra starten av. Jeg er glad vi nå har fått gjennomslag for å ta ned høyden på prosjektet med én etasje. Høyre har snudd, sier Anders Fjelland Bentsen, nestleder i utvalg for by- og samfunnsutvikling (UBS), til RA.

LES OGSÅ: Reagerer på dårlig markering av fotgjengerfelt (+)

Ny runde

I kommunalstyret i 2018, under første gangs behandling, fikk H, Frp og FNB flertall for å legge opprinnelig forslag ut til høring. Nå er reguleringsplanen til andre gangs behandling hos byutviklingspolitikerne.

Han begrunner skepsisen med at prosjektet ligger tett opp mot småhusbebyggelse. Kvaleberg barnehage Vannassen er også nabo rett over Vestvollveien.

– Prosjektet blir nærmeste nabo med énetasjes atriumhus i Auglendsdalen, noe av det fineste som finnes av arkitektur i Stavanger. Poenget med atriumhus forsvinner hvis de får en blokk der beboere kan se ned i atriene deres, sier Bentsen.

Investoren og grunneieren Bjørnsen ønsker å omregulere området fra industri til kombinert bolig, kontor og forretning. 
I dag står det to bygninger på reguleringsområdet, som består av Auglendsdalen 78 og 80. Bygningene leies ut. Utbyggeren vil rive bygningene, og oppføre tre boligblokker, kontorer, dagligvarebutikk og tjenesteyting i tillegg til uteoppholdsareal, parkeringskjeller og torg. Det er to almetrær sør på eiendommen, en art som er karakterisert som «sårbar» i artsdatabasen.

LES OGSÅ: Her skal Våland-barna gå i barnehage (+)

Reduserte høyden

I september vedtok UBS med stemmene til fra Ap, H, MDG, Rødt og Venstre å sende det private reguleringsforslaget tilbake til administrasjonen for å få redusert høyden på den sørligste blokkbebyggelsen med én etasje, for å ivareta hensynet til nabobebyggelsen mot øst, og en bedre tilpasning av ny bebyggelse til eksisterende omgivelser.

– Reduksjon av én etasje medfører også reduksjon av antall leiligheter fra 40 til 36, som vil være en forbedring i forhold til tidligere planforslag, skriver fungerende kommunedirektør Gunn Claire Westad før møtet i UBS 12. november.

– Redusert høyde på den sørligste blokken vil også bidra til at volumet på blokken blir mindre, og bedre tilpasset de eksisterende boligene i øst, konkluderer Westad.

Hvis UBS støtter det reguleringsforslaget avgjør kommunestyret saken 14. desember.

Mer fra Dagsavisen