Nyheter

Den fysiske nyttårsmarkeringen må avlyses

Stavanger-ordføreren inviterer vanligvis byens innbyggere til nyttårsmarkering på Ledaal. Slik blir det ikke i 2021.

– Jeg skulle veldig gjerne invitert alle Stavangers innbyggere til nyttårsmarkering på Ledaal i 2021 som i tradisjonen tro, sier ordfører Kari Nessa Nordtun (Ap) til RA.

Kommunen har bestemt at markeringen vil foregå digitalt, og kan ses på deres egne nettsider.

– Jeg hadde sett fram til at innbyggerne som hadde lyst kunne komme og delta på mottakelsen, men i likhet med mye annet må det avlyses, sier Nessa Nordtun.

Deler av sendingen er allerede spilt inn, og det har blitt gjort på Ledaal. Ordføreren skal under markeringen dele ut prisen for årets ildsjel.

– Det er en årlig kåring av ildsjeler innen idrett i Stavanger, sier hun.

Vanligvis deles det også ut hedersmerker til de idrettsutøverne som har hevdet seg i norske og internasjonale mesterskap i løpet av året. Dette blir det ikke noe av første nyttårsdag.

– Det blir for vanskelig nå, og det ville ført til for mange mennesker samlet på én plass, sier Nessa Nordtun.

LES OGSÅ: Nå må du bruke munnbind i Stavanger

Må unngå for mange mennesker

Selv om ordføreren helst skulle ønske at hun kunne invitert innbyggerne til nyttårsmarkering, mener hun likevel at den digitale markeringen er et greit alternativ.

– Det er på ingen måter like virkningsfullt som å møte folk ansikt til ansikt – det er da man får de gode samtalene og spontane øyeblikkene. Vi må likevel unngå at for mange mennesker møtes når det ikke er helt nødvendig, sier hun før hun fortsetter:

– Vi så på alternative lokaler og andre måter å gjennomføre markeringen på, men det ble for stor risiko.
Kommunen gikk bort ifra de alternative planene og avlyste det fysiske oppmøtet.

– Jeg skulle gjerne hatt det annerledes, men vi får heller vurdere og håpe at vi får gjennomført som tradisjonen sier neste år, sier Nessa Nordtun.

LES OGSÅ: – Alvorstungt og givende år

– Mer tilgjengelig

Nyttårstalen til ordføreren kan man se på kommunens nettsider klokken 13.00. Deretter vil overrekkingen av utmerkelsen Idrettens ildsjelpris bli vist på samme nettside klokken 15.30 1. januar.

Utnevnelsen av Årets Stavangerkunstner vil skje på et senere tidspunkt i 2021.

Etter ordførerens nyttårstale vil det bli musikalske innslag på sendingen, og Nessa Nordtun lover både sang og gitarspill.

– Jeg vil ikke avsløre hvem som kommer, og oppfordrer heller innbyggerne til å følge sendingen, sier hun til RA.

– Med en digital sending kan vi klare å nå flere folk. Det er nok lettere å følge en sending digitalt, og det blir mer tilgjengelig for folk. Det er veldig positivt, legger Nessa Nordtun til.

LES OGSÅ: Disse idrettsheltene ble hedret på Ledaal

Mer fra Dagsavisen