Nyheter

Gode kinotall i romjulen: – Over all forventning

Odeon kino i Stavanger og Sandnes har hatt over 23.000 gjester i romjulen.

– Vi er kjempefornøyde og romjulen har vært over all forventning, sier kinodirektør ved Odeon kino Stavanger og Sandnes, Håvard Erga, til RA.

Han sier at de har hatt 23.200 gjester disse seks dagene, samlet i Stavanger og Sandnes.

– Over 9000 av disse har sett «Bukkene Bruse i badeland», 3500 har sett «Konvoi» og 3200 har sett «Wonka». Det har vært vist 20 forskjellige filmer på disse dagene slik at det har vært tilbud til absolutt alle, oppsummerer kinosjefen.

Han mener norske filmer definitivt har reddet julen på kino.

– Hvorfor tror du det er populært å gå på kino i romjulen?

– Folk har fri, og ønsker å være sosiale med familien. Samtidig som det kommer mye bra filmer i tiden før og etter julaften.

Erga forteller at de mest populære filmene den siste tiden har vært «Wonka» med sine 11.890 besøkende, etterfulgt av «Den første Julen i Skomakergata» med 9870 besøkende.

– Skomakergata gikk også i november og har svært gode tall. Den store overraskelsen i tiden før Jul er nok «Napoleon» som egentlig skulle på strømming, den har hatt 6840 besøk på kino. Den Japanske animasjonsfilmen, «Gutten og hegren» har også overrasket med 1640 besøk.

Les også: Stor suksess med Strikkekino i Stavanger

50.000 flere besøk

– Hvis du ser tilbake på 2023, hva var de største filmene og høydepunktene for dere?

– De største høydepunktene har vært «Barbenheimer», altså «Barbie» som har hatt 39.888 besøk og «Oppenheimer» med 36.420 besøk. Av andre filmer så er det «Mission Impossible»,» Super Mario» og vår egen Stavangerfilm, «Ska sei».

Kinosjefen er godt fornøyd med året som har gått.

– Vi har i 2023 hatt nesten 50.000 flere besøkende enn i 2022, påpeker han.

Tror 2024 blir et bra kinoår

– Vi har store forventninger til 2024. Vi har fornyet saler og gjør stadig oppgraderinger som publikum setter pris på. Det slippes også mye bra film! 28. februar slippes «Dune 2» som skulle kommet i november, og det kommer også mye bra norsk film – deriblant to krigsfilmer. «Mufasa, Lion King», diverse Disney og Marvel-filmer, «Gladiator 2», «Joker 2» og mye mer.

– Vi har jo tidligere skrevet om at dere arrangerer Strikkekino – kommer dere til å fortsette med det neste år? Og har dere andre spennende prosjekter på gang?

– Ja det gjør vi i aller høyeste grad, det er fulle saler på Strikkekino og nå i januar starter vi opp i Sandnes. Vi øker også tilbudet på Senior-kino, Student-kino og Baby-kino. Vi planlegger også mange eventer og det er bare å følge med. Vi gleder oss stort til å ta imot enda flere gjester enn 2023, sier kinosjefen.

Mer fra Dagsavisen