Nyheter

Voldtektssaken på Sølyst: Politiet sjekker overvåkningsbilder

23. desember meldte en kvinne fra om at hun hadde blitt voldtatt på Sølyst i Stavanger. Politiet jobber fortsatt med saken, men har foreløpig ingen mistenkte.

Torsdag 23. desember meldte en kvinne i 40-årene fra til politiet om at hun skal ha blitt voldtatt ute på Sølyst nedenfor Bybrua i Stavanger like før klokken 11.30.

Politiet har siden da drevet med teknisk og taktisk etterforskning, og status i saken mandag var at de fortsatt søker etter gjerningspersonen.

– Vi har hentet ut bilder fra en video på en buss, og sendt ut disse internt i politiet for å undersøke om noen av våre ansatte kjenner igjen noen, og eventuelt vet hvem gjerningspersonen er, sier Trond Atle Bjelland, seksjonsleder for etterretning og etterforskning ved Stavanger politistasjon, til RA.

Bjelland forteller at det ser ut til at det har vært en kontakt mellom den fornærmede og gjerningspersonen på en buss i forkant av overgrepet.

Politiet tror at de to har tatt samme buss og hatt kontakt, før mannen skal ha forgrepet seg på kvinnen i 40-årene.

– Folk som er bosatt på Grasholmen skal derfor ikke frykte for å gå tur i nærområdet sitt, sier seksjonslederen.

Innhenter opplysninger

Sør-Vest politidistrikt jobber fortsatt med å innhente opplysninger i saken og etterforskningen pågår for fullt.

– Vi har ikke så mye nytt i saken å komme ut med per nå. Vi har foreløpig ingen mistenkt, men vi jobber med saken, sier Bjelland.

Politiet har etterforsket som normalt gjennom julen, og i tillegg til innhenting av video, har de innhentet informasjon som kan ha betydning i saken, og foretatt avhør.

Vi har hentet ut bilder fra en video på en buss, og sendt ut disse internt i politiet.

—  Trond Atle Bjelland

– Vi skulle foretatt et nytt avhør av den fornærmede, men vi har ikke hatt muligheten til det enda, sier Bjelland og legger til at han ikke ønsker å si noe om grunnen til dette.

Han vil heller ikke si noe om hva den fornærmede i 40-årene har forklart til politiet siden overgrepet, eller hvordan det går med henne.

Har mottatt tips

I pressemeldingen som ble sendt ut lille julaften, oppfordret politiet folk til å melde fra om eventuelle tips på telefonnummer 02800. Bjelland forteller at de har mottatt noen tips, men ønsker ikke å gå nærmere inn på hva disse går ut på.

– Vi ser fortsatt alvorlig på saken, så hvis folk har opplysninger som kan bringe oss nærmere gjerningspersonen, er vi selvfølgelig interessert i disse tipsene, sier han.

– Tror du at dere vil klare å løse saken?

– Vi jobber alltid med mål om å løse sakene, og det gjør vi i dette tilfellet også, sier Bjelland og legger til at han ikke har mer informasjon på nåværende tidspunkt.


Mer fra Dagsavisen