Nyheter

Her åpner Pedersgatas første kaffebar

Snart åpner Microkaffi i Pedersgata. En bitteliten kaffebar på 8 kvm med fokus på kaffe av høy kvalitet fra ulike steder i verden.

– Dette er vår lidenskap og vi vil lage den beste kaffen vi bare kan, og prøve å bli anerkjent for å være en av de beste kaffestedene i Stavanger, sier en av grunnleggerne Anne Margrethe Hjelmeland.

Hun og partneren Tim Steer hadde egentlig planer om å starte kafé i Tims hjemby Cambridge i England, men på grunn av koronapandemien la de om planene og flyttet til Anne Margrethes hjemby Stavanger.

– Vi hadde fått en sønn, og savnet familie og venner i Norge så vi bestemte oss for å flytte tilbake hit. Så fikk vi muligheten til å starte noe i dette lokalet og bestemte oss for å ta den, forteller Hjelmeland.

Siden lokalet er lite vil konseptet i hovedsak være takeaway, men det vil være et par plasser inne og muligens benker på utsiden etter hvert. De har ikke satt en dato for åpning, men ønsker å åpne så fort som mulig.

– Så fort vi får på plass strøm kan vi starte, så vi håper å være klare om et par uker, sier Steer.

Ikke bare for kaffenerder

– Jeg er veldig opptatt av håndbrygg og spesialkaffe så vi skal få bønner fra rundt omkring i verden. Konseptet er å ha rullerende gjestebrennerier. Vi vil ha en fast huskaffe og espresso, men også spesialkaffer som vi bytter ut, forteller Steer.

Det vil være mye håndbrygg, men også en espressomaskin med mulighet for de vanlige typene som latte, med veldig god espresso ifølge paret.

– Jeg har studert vin lenge og tror det er mange likheter mellom vin og kaffe. Noen av de kaffebønnene vi får inn kommer derfor til å ha veldig kule smaker, sier Steer.

Paret er opptatt av at det skal være et sted hvor man kan bruke tid på gjestene, men også et sted hvor man kan ta en kjapp takeawaykaffe.

– Vi har lyst til til at det skal kunne være et sted for alle. Ikke bare kaffenerder som kommer for håndbrygg, men også for mødre med barnevogner, folk på vei til og fra jobb, eller folk som vil sitte inne, legger Hjelmeland til.

Internasjonal inspirasjon

Det vil også være mulighet for å kjøpe noe søtt til kaffen. Paret har bodd og reist forskjellige steder i Europa og har tatt med seg inspirasjon til småkaker de ønsker å lage.

– I Frankrike bodde vi utenfor Bordeaux og har derfor veldig lyst til å lage canelé. En liten fransk kake som er typisk for den regionen. Vi tenker også på å lage pastel de Nata, en portugisisk vaniljebasert terte, eller madeleines, forteller Hjelmeland.

I tillegg ønsker de å ha et lite utvalg gode sjokolader. Hjelmeland har også kontaktet noen i England de skal kjøpe magasiner fra som hun ønsker å selge i kaffebaren.

Lokal hjelp

Hjelmeland og Steer har hentet mye inspirasjon fra venner som driver kafé i England, men har også fått mye hjelp fra venner i Stavanger.

– Vi samarbeider blant annet med Kokko Kaffebar i Østervåg som vi har kjøpt utstyr gjennom og skal brenne våre egne bønner hos, forteller Hjelmeland.

– Det blir et kjekt lite prosjekt. Hvordan man brenner bønnene har mye å si for hvordan kaffen smaker. Det er mange variabler som påvirker kaffen og man kan lage sin egen oppskrift basert på hvordan man vil at den skal smake, legger Steer til.

I tillegg har de fått hjelp av venninne Kristina Flølo som er grafisk designer til logo og font. Samt en kamerat som har åpnet Storhaug Snekkerforening, hvor de bygger møbler til kaffebaren.






Mer fra Dagsavisen