Nyheter

VIDEO: Stavanger Drill i nasjonal finale: - Krever mye å bli god

Jentene i Stavanger Drill mobiliserer for å vinne avstemmingen.

Stavangers eneste drillkorps, Stavanger Drill, fikk denne uken beskjed om at der med i finalen til Norges Musikkorps Forbund sin digitale konkurranse Vivo.

– Det er utrolig stort for oss. Vi er en liten gjeng på åtte medlemmer mellom 6 og 11 år, og to instruktører, sier Jenny Meland, instruktør og grunnlegger av Stavanger Drill tilbake i 2013.

– Vi er også eneste drillkorps som har kommet videre til finalen, da resten av finalistene er musikkorps. Vi er stolte over å kunne representere den fine sporten vår i denne konkurransen, og vi er også veldig stolte over videoen vår, fortsetter Meland.

Stavanger Drill trener på Revheim skole i gymsalen.

Laget video

Til vanlig konkurrerer drilljentene gjennom hele sesongen. På grunn av koronapandemien har konkurransene flyttet over på digitale flater. Finaleinnslaget til Stavanger Drill er en musikkvideo hvor de viser fram kjente landemerker i Stavanger-området.

Gruppen bruker musikk fra Stavangerkameratene.

Alle kan gå inn og stemme fram sin favoritt fram til klokken 12.00 fredag.

– Jeg aner ikke hvordan vi ligger inn i avstemmingen. Det blir spennende å se på fredag, sier Meland.

Drillkorps er ikke det same som musikkorps, som er det vanligste formen.

– Vi kombinerer musikk med triks, kast og dans. Det er nok vanskelig for folk utenfor miljøet å skjønne hvordan det fungerer, men dette er idrettsutøvere. Det krever mye hard trening for å bli god. Vi har en gjeng veldig flinke jenter, forteller Meland.