Nyheter

Slik blir strømregningen for februar

Januar-regningen var skyhøy. 90.000 personer får strømstøtte. Februar blir noe bedre, ifølge Lyse.

Selv om strømleverandører advarte på forhånd, var det mange som fikk sjokk da strømregningen for januar kom i februar. Flere private strømkunder måtte ut med over det dobbelte da regningen forfalt. Det var det flere som reagerte på.

Starten på 2021 var preget av uvanlig lave temperaturer, lite nedbør og lav vindkraftproduksjon i både Norden og Europa.

– Strømprisen var rekordlav gjennom hele fjoråret, men den kalde starten på 2021 ga høye priser på grunn av høyt forbruk, lite tilgjengelig vindkraft og noe begrensninger i vannkraftproduksjon, forklarer Kristin Støle Kalgraff, kommunikasjonsansvarlig for energi i Lyse.

Det er gledelig nytt for kundene som vil oppleve mer «normale» priser framover.

—  Kristin Støle Kalgraff, Lyse

Hva med februar og resten av året?

Støle Kalgraff sier til RA at kunder som har spotprisavtale hos sin strømleverandør kan forvente seg en noe lavere strømregning for februar enn for januar, men fortsatt høyere enn regningen for desember.

– Etter væromslaget som kom i midten av februar har prisene gått ned. Slik vi vurderer utsiktene nå ser det ut som at prisene vil gå fra over 50 øre til i snitt holde seg rundt 35-40 øre per kilowattime. Det er gledelig nytt for kundene som vil oppleve mer «normale» priser og strømregninger framover. Så må vi alltid ta forbehold om at det kan skje endringer, men det er slik vi vurderer markedet med dagens informasjon, sier hun.

90.000 får strømstøtte

Før påske vil 90.000 bostedstøttemottakere få nesten 3000 kroner ekstra for å hjelpe dem med å betale høye strømregninger, skriver NTB.

Det er i tråd med bevilgningen på 260 millioner kroner som Stortinget gjorde i februar, skriver Husbanken i en pressemelding.

Midlene kommer sammen med bostøtten for februar, som er etterskuddsbetalt. I tillegg til en flat utbetaling på 2950 kroner hver, vil de som er flere i husstanden, få 120 kroner i tillegg per person.

Mer fra Dagsavisen