Nyheter

Ranet bensinstasjon – fikk med seg varer for 35 kroner

Mann ranet bensinstasjon for melk og sigarettpapir.

En 48 år gammel mann møtte nylig i Jæren tingrett tiltalt for flere lovbrudd. Blant annet for å ha ranet en bensinstasjon i Sandnes. Hendelsen fant sted den 17. september i fjor klokken 10.45 og fant sted ved at han trakk opp jakken og viste en kniv til en ansatt på stedet. På denne måten fikk han med seg melk og sigarettpapir til en samlet verdi av 35 kroner.

48-åringen hadde en forklaring på selve hendelsen som retten kom til var uriktig og lite troverdig. Dermed kom retten til at han skulle dømmes for forholdet.

Politiet kom til stedet og i den forbindelse ble 48-åringen undersøkt. Både kniven og stjålne bankkort ble funnet på ham. Da boligen hans ble undersøkt ble det funnet et stjålent pass og stjålen post og retten kom også til at han skulle dømmes for disse forholdene.

LES OGSÅ: Var misfornøyd med meldingene naboen sendte til kona

Skulle få hasj

17. mars i fjor ringte han også til en kvinne og fortalte at henne sønn ble holdt mot sin vilje i en leilighet i Stavanger. Kvinnen ble også fortalt at sønnen ble slått og at dette ville fortsette dersom ikke kvinne betalte 60.000 kroner som sønnen skyldte.

48-åringen erkjente dette i retten og forklarte at han var blitt tilbudt hasj av en person for å kontakte kvinnen med det aktuelle budskapet.

I forbindelse med straffeutmålingen la retten vekt på at det forelå individualpreventive hensyn til å gjøre deler av dommen betinget. Dermed ble han dømt til fengsel i ett år og fire måneder der seks måneder ble gjort betinget med en prøvetid på tre år.

Han ble også dømt til å betale 25.000 kroner i oppreisningserstatning til den ansatte på bensinstasjonen.

LES OGSÅ: Kjørte uten førerkort – må i fengsel

LES OGSÅ: Budfirma konkurs