Nyheter

Spente før SFO-starten

Historisk dag for Jåtten Skole.

Det var spent stemning i skolegården mandagsmorgen etter fellesferien. Nylig ble gratis SFO innført for førsteklassingene på Jåtten skole. Rektor ved skolen Arne Kristian Espedal, er positiv til tiltaket.

– Den sosiale effekten SFO skaper, er utrolig viktig for helheten, sier rektoren.

Norges første

Kommunalråd i Stavanger kommune, Eirik Faret Sakariassen (SV), forklarer hvorfor det var viktig å starte med de yngste.

– Det er i starten de trenger det mest. Ved å ha gratis SFO skaper vi en arena hvor alle barna får være med på leken, sier gruppelederen.

Stavanger er den første kommunen til å innføre gratis SFO for førsteklassinger. Sakariassen ønsker å legge til rette for å gjøre det billigere for barnefamilier å flytte til Stavanger.

– SFO burde ikke være noe man må kjøpe som en tilleggstjeneste. Dette vil gjøre at noen velger det bort, og gå glipp av utrolig mye, sier Sakariassen.

LES OGSÅ: Nå er forberedelsene i gang hos Oilers 

Tøffere overgang 

Som følge av pandemien trekker SFO-leder Mona Gjøse Skaaren, fram ulike treffpunkter som ikke har vært gjennomførbare under startfasen i år. Vanligvis pleier SFO å legge opp til fire besøkskvelder for barnehagene. Dette skal sikre en lettere og best mulig overgang fra barnehagen til skolegang.

– Vi har vært nødt til å være ekstra strenge med foreldrene på grunn av smittevern. Vi må holde dem borte i størst mulig grad, noe som gjør overgangen litt tøffere for barna, sier SFO-lederen.

###

SFO-leder Mona Gjøse Skaaren (t.v.) og kommunalråd Eirik Faret Sakariassen (t.h.) er positiv til gratis SFO. Foto: Marthe Knutsen

Koronakrisen har utfordret planleggingen, men skolen fortsetter å dele trinnene inn i kohorter for å gjøre det tryggest mulig. Skaaren understreker at de planlegger ut ifra gult nivå, og at avstandsreglene ikke er inkludert i planen.

– Det er vanskelig for unger å holde avstand imens de leker, sier Skaaren.

Likevel ser hun at barnehagene og foreldre har vært gode på å stemple inn rutinene på forhånd.

– Vi er spente, og gjør alt vi kan for å følge retningslinjene vi er gitt, sier Skaaren til RA.

LES OGSÅ: Jeg lå i forsterstilling på gulvet og gråt da jeg fikk vedtaket i posten

Mer fra Dagsavisen