Sport

Oilers i gang med forberedelsene

Med plan­lagt se­rie­start 3. ok­to­ber har Oilers star­tet med de nød­ven­di­ge til­ta­ke­ne for se­son­gen. Selv om man­ge spørs­mål ennå er ube­svart er det op­ti­mis­me å spo­re i DNB Arena.

Følg RA Sporten på Facebook!

Dag­lig le­der i Oilers, Ter­je Hau­ka­li, er i gang med for­be­re­del­se­ne sam­men med ad­mi­nist­ra­sjo­nen. Det er fort­satt re­du­sert be­man­ning i DNB Arena.

– Nå for­hol­der vi oss til det som er satt opp av kamp­pla­ner. Det blir mye syn­sing, men alle øns­ker å star­te. Vi må ha mu­lig­het å gjø­re det på en øko­no­misk for­svar­lig måte. Spil­ler­ne trip­per vold­somt, sam­ti­dig som klub­ben, spon­so­rer og sup­por­ter­ne er lyst­ne på å kom­me i gang, sier Hau­ka­li til RA.

LES OGSÅ: Dette sier ekspertene om Oilers før oppkjøringen

Spil­ler­ne på is

Nes­te man­dag er spil­ler­ne til­ba­ke fra per­mit­te­ring. Da går de på is i DNB Arena, og star­ter is­opp­kjø­rin­gen til den kom­men­de se­son­gen.

Også i ad­mi­nist­ra­sjo­nen er det ak­ti­vi­tet. Det prak­tis­ke rundt spil­ler­ne må ord­nes. Det må også be­stil­les rei­ser til kam­pe­ne. 
Et­ter pla­nen åp­ner eli­te­se­ri­en i is­ho­ckey med Stor­ha­mar-Oilers 3. ok­to­ber.

– Vi har et se­rie­opp­sett, sier Hau­ka­li.

LES OGSÅ: Forlenget avtale

Kamp­pla­nen for den kom­men­de se­son­gen er laget av Norsk Topp­ho­ckey (NTH). Det er en del av den nye sam­ar­beids­av­ta­len mel­lom NTH og Norges Ishockeyforbund. Før som­mer­fe­ri­en ble kamp­opp­set­tet for­ank­ret hos klub­be­ne.

Oilers skal også spille Cham­pi­ons Hockey League den kom­men­de se­son­gen. Den før­s­te mot­stan­de­ren er svenske Rög­le, som hol­der til i Skå­ne. Det er en av re­gi­o­ne­ne som står på grønn lis­te hos FHI, med tan­ke på rei­se­råd. Den kam­pen skal i ut­gangs­punk­tet spil­les al­le­re­de 7. ok­to­ber. Mes­ter­li­ga­en har ennå ikke kom­met med kan­sel­le­rin­ger el­ler end­rin­ger.

LES OGSÅ: Gladmeldinger til Oilers-spillerne

Øko­no­misk

Det har len­ge vært snakk om det øko­no­mis­ke rundt opp­start. Fot­bal­len har gått for­an med 200 til­sku­e­re, og en kom­pen­sa­sjons­ord­ning som gjel­der til 31. au­gust for tap­te inn­tek­ter. Det er uvisst hvor­dan reg­le­ne blir fra 1. sep­tem­ber. Det vil av­gjø­re mye rundt se­rie­av­vik­lin­gen.

Oilers har ikke kun inn­tek­ter fra bil­let­ter. Det om­set­tes også for sto­re sum­mer i re­stau­rant, kios­ker, ba­rer og VIP-om­rå­der.

– Hvor går smer­te­gren­sen for Oilers?

– Hvis vi skal set­te det helt på spis­sen er det full hall. Vi har et re­vi­dert bud­sjett i for­bin­del­se med ko­ro­na­vi­ru­set. Der har vi re­du­sert i sto­re pos­ter, både på pub­li­kums­inn­tek­ter og spon­sor­mar­ke­det. Vi vet at en del kom­mer til å slite gjen­nom høs­ten, sier Hau­ka­li om si­tua­sjo­nen.

Han er ty­de­lig på at Oilers skal for­hol­de seg til reg­le­ne som kom­mer fra FHI og myn­dig­he­te­ne.

LES OGSÅ: Tidligere Oilers-spiller må vente på NHL-avklaring

LES OGSÅ: Bli bedre kjent med den nye landslagsbacken til Oilers

Mer fra Dagsavisen