Nyheter

Koronaviruset: Innfører besøksforbud på sykehuset

– Vi har innført besøksstopp for besøkende og pårørende for å beskytte våre pasienter.

I løpet av årets seks første måneder har Norsk Pasientskadeerstatning mottatt 179 saker fra pasienter (eller pårørende) i Rogaland som mener at de har blitt feilbehandlet. Antallet saker har gått ned, mens utbetalingene har gått litt opp. Tallene fra Norge sett under ett viser den samme utviklingen. Foto: Erik Holsvik

Det opplyser Stavanger universitetssjukehus (SUS) på sine nettsider onsdag. 

– Vi har innført besøksstopp for besøkende og pårørende for å beskytte våre pasienter og medarbeidere mot koronasmitte, opplyser Helga Strand Vestbø, kommunikasjonsdirektør ved Stavanger universitetssjukehus.

LES OGSÅ: Sluttspillet avlyst for Oilers

Noen unntak

Dette gjelder ikke for pårørende til kritisk syke pasienter. De gjør egne avtaler direkte med avdelingen. Barn inntil 18 år og fødende kan ha med seg én pårørende.

Hvis du skal besøke en kritisk syk pasient, barn eller fødende på sykehuset, så forutsettes det fortsatt at du ikke har vært i et område med utbredt spredning av korona.

LES OGSÅ: Utvider karanteneområdet til hele Østerrike – 14 nye smittet i Stavanger

Beklager ulempene 

Det forutsettes også at en ikke harhatt nærkontakt med en person med påvist smitte – eller har symptomer. Og husk god håndhygiene.

– Vi beklager ulempene dette kan medføre for folk, men ber om forståelse og omtanke for våre pasienter og medarbeidere, sier Strand Vestbø.