Nyheter

Tjensvoll torg skal bli grønnere

Tjensvoll torg skal bli grønnere. Det er klart etter at politikerne i går staket ut kursen for opprustningen av torget.

Utvalg for miljø og utbygging vedtok onsdag ettermiddag å ruste opp Tjensvoll torg. Flertallet går inn for disse endringene: Busstraseen skal flyttes til sør for senterbygningene, der det nå er bilvei med gjennomkjøring forbudt (mot Frp og Hs stemmer). Korttidsparkeringsplassene på torget skal etter planen fjernes (mot H og Frps stemmer), det skal legges til rette for utvidelse i sammenheng med et eventuelt prosjekt på naboarealet, det kommer nytt belegg og ny belysning.

DEBATT: Kunsten å utvikle en by

– Torget skal bli grønnere og trivelige, der både unge og eldre ønsker å oppholde seg, ikke som når det ble brukt 8 millioner kroner på Hillevåg torg, og langt mer på Torget i Stavanger, som er preget av betong, grå og triste, sier Håkon Fossmark (MDG) til RA.

Brukermedvirkning

Beboere og andre aktører på Tjensvoll har deltatt i workshops for hvordan torget kan bli bedre.
– Lokaldemokrati på sitt beste, bemerker nestleder Linda S. Krüger (Ap).

Nytt belegg og ny belysning, en kreativ lekeplass i samme sjanger som Ajaxparken og Hermetikkparken, gode sitteplasser, trær, spiselige vekster og frodig vegetasjon som øker biologisk mangfold, og, hvis mulig, rennende vann, heter det i vedtaket.

– Litt av problemene på torgplassene er at det er mørkt, så det å få god belysning er viktig, sier Krüger.

LES OGSÅ: Mann grabbet barnevogn med baby og løp – politiet etterlyser kronvitne

Full enighet

Det er samlet oppslutning om å få et grønnere og bedre torg.

– Det er stort behov for å gjøre noe på dette torget, det viste befaringen tydelig, bemerket Jan E. Søndeland (V) under debatten i rådhuset onsdag ettermiddag.

– Jeg er enig i at det ikke skal være en betongblokk der oppe, bemerket Ingebjørg S. Folgerø (H), men hun ønsket å vite mer om hva de videre planene for senteret er før de kommunale planene for opprustningen av torget ble fastsatt.

LES OGSÅ: Ber 6-åringer sette surefjes på seg selv og svare på om læreren liker dem

###

Fra en pause i møtet i utvalg for miljø og utbygging, nestleder Linda S. Krüger (Ap), leder Rune Askeland (MDG) og Jan Erik Søndeland (V). Foto: Stein Roger Fossmo

Mer fra Dagsavisen