Nyheter

Dokumenterer brannåstedet ved hjelp av en mekanisk bil med kamera

Kriminalteknisk har startet arbeidet på brannåstedet på Stavanger lufthavn.

Bilde 1 av 3

Torsdag mottok RA en pressemelding fra Sør-Vest politidistrikt. I den står det at kriminalteknisk startet arbeidet på brannåstedet på Stavanger lufthavn, Sola, sammen med brannvesenet.

– De er nå inne med en mekanisk bil med kamera som dokumenterer det sentrale åstedet, det vil si bilen hvor brannen startet, samt det nærliggende området i første etasje. De vil også forsøke å få bilen ut ved å feste på en krok og dra den ut, hvis det er mulig, sier Elisabeth Vorland, seksjonsleder etterretning og etterforskning ved Sandnes politistasjon, i pressemeldingen.

RA var til stede på Stavanger lufthavn da den mekaniske bilen ble kjørt inn i det brannskadde parkeringsanlegget. Den har de fått låne av Nordic Unmanned, et selskap fra Sandnes, og også de var til stede på lufthavnen.

– Den er utstyrt med Go’pro, og kalles «Ugla», sier Thomas André Olsen fra Nordic Unmanned til oppmøtt presse.

– Denne kjører vi manuelt for å få oversikt over bakken, legger han til.

LES OGSÅ: Avinor: – Ikke krav om sprinkleranlegg i parkeringshuset

– Vanskelig å finne årsak

Videre i pressemeldingen opplyses det om at det er ingen personer fra verken politi eller brannvesen som selv tar seg inn på åstedet på grunn av sikkerhet.

– Når politiet har sikret seg dokumentasjon og eventuelt fått ut den aktuelle bilen, vil den bli sikret for videre kriminaltekniske undersøkelser. Dersom det ikke er mulig å få bilen ut i denne omgang, vil dette bli forsøkt gjort ved en senere anledning, men det er viktig å presisere at det erfaringsmessig er svært vanskelig å finne eksakt brannårsak i en utbrent bil, sier seksjonslederen.

LES OGSÅ: – Enorme verdier er gått tapt

Kriminalteknisk dokumenterer brannåstedet ved hjelp av en mekanisk bil med kamera. De får hjelp av Nordic Unmanned.

Stillbilder og filmer

Vorland forteller RA at den mekaniske bilen tar stillbilder og filmer, og hvis de klarer å sikre bilen så er det veldig bra. 
Om de klarer det i løpet av torsdagen er usikkert.

– Det er en del dokumentasjon som skal inn i saken, og det er vanskelig å si når vi får rapporten fra kriminalteknikerne, og om vi i det hele tatt klarer å sikre bilen i dag, sier hun.

Politiet tar nødvendige HMS-hensyn, også i slike brannsaker.

– Vi ønsker ikke å risikere at bygget faller ned i hodet på dem som jobber, sier Vorland.

Seksjon for etterretning og etterforskning ved Sandnes politistasjon har ansvaret for etterforskningen, og det er i utgangspunktet brannårsaken de er interesserte i å finne ut av.

– Vi har ikke ansvaret for å etterforske brannutviklingen, men Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap har kontaktet oss og sagt at de kommer til å se på saken, sier seksjonslederen.

Vorland har ikke oversikt over hvor mange biler det er som har blitt hentet ut av det brannskadde parkeringsanlegget, som i alt rommer 3000 biler. Det estimeres at mellom 200 og 300 biler er skadd i storbrannen.

LES OGSÅ: Jobber med midlertidig parkering ved flyplassen

Thomas André Olsen fra Nordic Unmanned og «Ugla».

Bidrar i krisesituasjoner

Driftsleder i Nordic Unmanned, Lars Andreas Landsnes, forteller RA at Nordic Unmanned er et selskap som produserer og leverer droner som flyr eller som går på bakken.

– Vi har piloter som opererer disse systemene, sier han.

Han forteller at de ikke har bidratt på en slik operasjon tidligere, men at de jobber for offentlige i beredskapssammenheng og i krisesituasjoner.

– Vi har en stor kontrakt med European Maritime Safety Agency, hvor vi har utplassert droner på oljevernberedskapsfartøy, sier Landsnes.

«Ugla» har en lyskaster som lyser opp området en ønsker å inspisere. Den sender bilder og livefilm til VR-brillene som operatøren bruker mens den styrer «Ugla».

Ifølge Landsnes opereres den i denne operasjonen av Norges mest erfarne dronepiloter.

Mer fra Dagsavisen