Nyheter

Kalte sensor for j**** f**** da han strøk til førerprøven

Mannen ble rasende da sensor fortalte at han ikke besto førerprøven.

7. juli i fjor var en 55 år gammel på Stavanger trafikkstasjon for oppkjøring/førerprøve for klasse BE (bil med tilhenger over 4250 kilo). Oppkjøringen gikk i rolige former, men sensors vurdering var at 55-åringen ikke besto førerprøven.

55-åringens holdning endret seg   da brått og han ble da verbalt aggressiv. Han sa blant annet «ka faen, dette kan ikke du», «dette gidder jeg faen ikke høre på» og «få av deg de jævla bleiene dine først til sensor inne i bilen.

Da sensor meddelte at vedtaket ble sendt gikk han ut av bilen og ropte til sensor «jævla fitte» og «få av deg bleiene» gjentatte ganger. Aggresjonen ble avsluttet da 55-åringens kjørelærer møtte dem ved inngangen til kontorbygget.

55-åringen møtte ikke til rettsmøtet i Stavanger tingrett og grunnen til at saken har gått til retten er at han har nektet å vedta et forelegg på 8000 kroner.

LES OGSÅ: Bobiler fikk ikke kjøre videre

Stavanger tingrett kom til at sensor er offentlig tjenestemann som utøver offentlig myndighet i Statenes vegvesen.

Sensor opplevde også uttalelsene og opptreden som ubehagelige og forulempende.

Stavanger tingrett fant det bevist utover enhver rimelig og fornuftig tvil at han handlet som beskrevet i tiltalen og at han hadde handlet forsettlig.

Straffen ble en bot på 9600 kroner, subsidiært fengsel i 19 dager.

LES OGSÅ: Buss med skoleklasse fikk ikke kjøre videre

LES OGSÅ: Kjørte rundt med denne lasten