Nyheter

– Mange gir penger – nå får de noe tilbake

For andre år på rad arrangeres det gatefestival i Fargegata til inntekt for Krafttak mot kreft.

– Vi arrangerte gatefestival for første gang i fjor, og det var en stor suksess. I år har vi samme opplegg, men litt større og med flere artister, sier Tonje Steen, rådgiver og aksjonsmedarbeider i Kreftforeningen.

Gatefestivalen går av stabelen klokken 13.00 i morgen, og artister som Olav Larsen, Hanne Vasshus, Espen Hana og Izabell stiller opp gratis og spiller konsert på serveringsstedene i Fargegata.

– Tidligere har vi vært med på Vinterlyd sammen med P4, men da den avtalen ble avsluttet fikk vi frie tøyler til å gjøre noe annet. Sammen med vår samarbeidspartner Storhaug Productions kom vi fram til at Fargegata er et flott område å samle folk til en felles sak, sier Steen til RA.

LES OGSÅ: Bøssebærere: – Det burde vært obligatorisk

I tillegg til gratiskonserter blir det også grilling av pølser med Grillkongen Craig, slakk line, sjonglering og salg av vafler og kaffe.

– Bøssebærerne går jo fra dør til dør i helgen, hvorfor er det behov for et arrangement som dette i tillegg?

– Det er veldig mange som gir penger til Kreftforeningen, og gjennom dette arrangementet får de noe tilbake. Dessuten er det flere måter å gi på – det behøver ikke nødvendigvis bare være penger. Artistene og aktørene i Fargegata stiller opp helt gratis, og de gir jo til kreftsaken ved å bidra til denne festivalen, sier Steen.

LES OGSÅ: Jan Egeland: –  Kreftdiagnosen var et jordskjelv for familien vår

I fjor ble det samlet inn 3,4 millioner kroner i Rogaland i løpet av Krafttak mot kreft-uken. I år håper de å bikke fire millioner.

– Vi kommer til å stå med bøsser, og i tillegg er det mulig å vippse. Så jeg håper gatfestivalen kan hjelpe oss med å nå målet. Det er fint at Kreftforeningen kan være med på en hyggelig ting som dette, samtidig som vi retter søkelyset mot en alvorlig og viktig tematikk. Ikke alt som handler om kreft må være trist og tungt, sier Steen.

Mer fra Dagsavisen