Nyheter

Sank med 1,1 prosent

Korrigert for sesongvariasjoner sank prisene med 0,4 prosent.

Det viser ferske tall fra Eiendom Norge, som ble offentliggjort tirsdag formiddag.

Boligprisene i Stavanger og omegn sank med 1,1 prosent i februar. Korrigert for sesongvariasjoner sank prisene med 0,4 prosent. Kommunene Forsand, Sandnes, Rennesøy, Finnøy, Sola og Randaberg inngår nå i Stavanger-indeksen.

Stavanger har hatt en sterkere sesongjustert utvikling sist måned sammenliknet med Bergen (-1,8 prosent), men svakere enn i Oslo (+0,3 prosent) og Trondheim (+0,2 prosent).

I Stavanger-distriktet har boligprisene sunket med 0,8 prosent de siste tolv månedene. Det er svakere enn i Oslo (+5,1 prosent), Trondheim (+1,4 prosent) og Bergen (+0,9 prosent).

LES OGSÅ: Prisene steg i årets første måned

Tror på oppgang i løpet av året

– Etter januar-trøkket er det naturlig med en justering i februar, sier Kurt Frafjord, regionleder i Krogsveen.

Tross nedgang er Frafjord optimist i forhold til resten av 2019.

– Vi ser at det er flere folk på visningene, og de som kommer har finansieringen i orden. Slik var det ikke i fjor, sier Frafjord, som legger til at han er helt overbevist om at markedet lokalt skal stige i løpet av året.

– Fos oss, så langt i 2019, går det mot tidenes beste år siden Krogsveen kom til Stavanger, sier han til RA.

Selger flere boliger

I forrige måned ble det solgt 380 boliger i Stavanger-distriktet, som er 24,2 prosent flere sammenliknet med samme måned i 2018.

Hittil i år er det solgt 761 boliger. Det er 14,1 prosent flere sammenliknet med tilsvarende periode i fjor.

– Størstedelen av økningen kommer i salg av leiligheter og eneboliger. Det skjer noe i markedet, sier regionsjef i EiendomsMegler 1, Gaute Thise Jacobsen.

LES OGSÅ: – Det er fortsatt kjøpers marked

Det har i februar blitt lagt ut 393 boliger til salgs i Stavanger, noe som er 5,1 prosent flere enn i tilsvarende måned i 2018. Hittil i år det lagt ut 825 boliger til salgs. Det er 3,5 prosent flere sammenliknet med tilsvarende periode i fjor.

Tregere enn resten av landet

Gjennomsnittlig salgstid i Stavanger sist måned var 88 dager. Det er tregere enn i resten av landet, som hadde 61 dager i gjennomsnitt.

Medianboligen i Stavanger koster nå 3.175.000 millioner kroner.

Kommunene Forsand, Sandnes, Rennesøy, Finnøy, Sola og Randaberg inngår nå i Stavanger-indeksen.

Opp i resten av landet

Boligprisene i Norge steg med 0,5 prosent i februar 2019. Korrigert for sesongvariasjoner var prisene uendret, ifølge tallene fra Eiendom Norge.

Boligprisene er nå tre prosent høyere enn for ett år siden.

– Den moderate trenden i boligprisutviklingen fortsetter også i februar måned. Boligmarkedet i Norge er stabilt og velfungerende, noe som tydelig kommer til uttrykk med den store aktiviteten i boligmarkedet gjennom 2018 og inn i de to første månedene i 2019, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge.

Svakest i Stavanger-distriktet

Sterkest 12 måneders vekst har Oslo og Fredrikstad/Sarpsborg med 5,1 prosent, mens Stavanger m/omegn har den svakeste 12 måneders veksten med en nedgang på 0,8 prosent.

– Med unntak av Vestlandet, Agder og Rogaland er trenden i prisutviklingen ganske lik over hele landet i februar. Bergen og Vestlandet skiller seg noe ut fra resten av landet med en spesielt volatil prisutvikling fra måned til måned, men sett sammen med januar er utviklingen også her flat. Vi venter at denne moderate trenden i boligprisutviklingen vil vedvare utover i 2019, avslutter Dreyer.