Nyheter

Gikk han bak ryggen på Ydstebø?

Eiendomsinvestor Alfred Ydstebø mener han ble snytt da Petter Smedvig Haglands selskap, Petrus AS, kjøpte Alstor-tomten.

Onsdag startet den 18 dager lange rettssaken, og millionkampen om Alstor-tomten på Tjensvoll. Alfred Ydstebø og Base Gruppen AS saksøker Kjetil Andersen, The Property Group AS, Petrus AS, Petter Smedvig Hagland, Thomas Mjeldheim og iManagement AS for 130 millioner kroner, i det Ydstebø mener er tapt gevinst.

LES OGSÅ: Million-kampen om hotellet Alstor

Konkurranseklausul

Striden endte i rettssalen fordi Ydstebø mener hans tidligere daglig leder i selskapet Base Property, Kjetil Andersen, brøt en konkurranseklausul etter at Andersen sluttet i Base Property sommeren 2015.

###

I klausulen var det enighet om at Andersen ikke skulle jobbe med prosjekter hvor hans tidligere arbeidsgiver var interessert i. Alstor-tomten var på denne listen, ifølge advokat Fredrik Gisholt.

Konkurranseforbudet var på 12 måneder.

LES OGSÅ: Smedvig-arving kjøpte Hotel Alstor

Ifølge Aftenbladet avviser ikke Andersen at han hadde en rolle som rådgiver for Petrus-eier Petter Smedvig Hagland, men at dette på ingen måte var avgjørende for at Petrus fikk kjøpte tomten.

– Dette er så langt fra sannheten man kan komme, sa advokat Gisholt da han holdt sin innledning i går. Innledningsforedrag varer fram til fredag.

Gisholt mener Andersen var svært aktiv i kulissene, og la fram e-post- og SMS-korrespondanse mellom Andersen og flere personer, som saksøker mener omhandler Alstor-tomten. Gisholt mener Andersen jobbet mot sin arbeidsgiver i oppsigelsestiden, og at Andersen har brutt avtaler, samt kamuflert egenrolle. Gisholt viste også til e-poster hvor styret i Petrus var skeptisk til Alstor-kjøp på grunn av konkurranseklausulen til Andersen.

– Ydstebø har aldri vært i en posisjon som saksøker før, men denne gangen gikk det for langt. Da må man sette foten ned, sa Gisholt.

LES OGSÅ: Ydstebø gjør krav på Hotel Alstor

###

– Stemmer ikke

Kjetil Andersen sier til RA at han ser fram til å belyse sin side av saken.

– De hevder at det er jeg som har kjøpt Alstor-tomten. Det stemmer ikke. Det vil komme fram når vi begynner med våre innledninger, sier Andersen,

Han er glad saken er i gang.

– Den har hengt over meg lenge. Helt siden vi leverte inn TPG-papirene til Brønnøysund-registeret, sier Andersen.

Forrige uke sa han følgende til DN.

– Dette er personlig angrep på meg. Han er på et nivå som er langt utover det profesjonelle. Det er bevis på ting som de har gjort som er langt utover etiske retningslinjer for en forretningsmessig tvist. Det vil få konsekvenser i etterkant. Det blir et etterspill.

LES OGSÅ: Varsler millionkrav i betent Alstor-strid

Partene i saken:

Alfred Ydstebø:
Eiendoms-investor gjennom Base Gruppen AS og Base Property, samt Acta-gründer. Krever 130 millioner, som han har gått glipp av en beregnet gevinst på Alstor-tomten. Mener han hadde en avtale om å kjøpe Alstor-tomten. Mener at Kjetil Andersen brøt en konkurranseklausul.

Kjetil Andersen: 
Var daglig leder i Base Property. Han sluttet i selskapet sommeren 2015. Er nå største eier i The Property Group (TPG) gjennom selskapet Imanagement AS. Ydstebø saksøker Imanagement AS.

###

Thomas Mjeldheim: 

Eier 22 prosent av aksjene i The Property Group. Er også styre-medlem i selskapet. Jobbet tidligere med Ydstebø i Base Property AS. Ydstebø saksøker TPG.

Petter Smedvig Hagland: 

Smedvig-arving som flyttet fra London og hjem til Stavanger i fjor. Har en forvaltningskapital på mellom 400 og 500 millioner kroner. Eier 23 prosent av aksjene i The Property Group AS gjennom sitt heleide selskap Petrus AS. Petrus AS kjøpte Alstor-tomten for cirka 100 millioner kroner i 2016. Ydstebø saksøker Petrus AS.

Mer fra Dagsavisen