Hotel Alstor. Foto: Pål Karstensen

Varsler millionkrav i betent Alstor-strid

Bitter kamp om Hotel Alstor-tomten.

Dagens Næringsliv (krever innlogging) skriver fredag om krangelen mellom de to tidligere samarbeidspartnerne Alfred Ydstebø og Kjetil Andersen.

Avisen skriver at Andersen ble headhuntet til å bygge opp Ydstebøs eiendomsselskap Base Property i 2007, men at de to skilte lag i fjor sommer. Nå er det full krangel mellom de to vedrørende salget av Hotel Alstor. Ydstebø trodde ifølge DN at han hadde avtale med selgerne, men nå anklager han Andersen for å ha brukt ufine midler og rappet hotelleiendommen fra ham.

LES OGSÅ: Ydstebø gjør krav på Hotel Alstor

Da Alfred Ydstebø og Base Property startet forhandlinger om kjøp av hotellet, var Kjetil Andersen ansatt i Base Property. Planen var å rive hotellet og bygge eksklusive leiligheter på tomten.

Ydstebø og Base Property trodde at de hadde klart å få handelen i boks med eierne av tomten, men fredag 1. april i år skal Ydstebø ifølge DN ha fått beskjed av Frederik Hansen, styremedlem i selskapet som eier hotellet, om at det var dårlige nyheter. Hansen og Ydstebø skal ha avtalt et møte dagen etter. I dette møtet skal Hansen, slik Ydstebø oppfatter det, ha innrømmet at det foreligger en avtale mellom ham og Base Property. Men Hansen og eierselskapet av tomten ville ikke selge. Årsaken skal ha vært at det dukket opp en ny kjøper som var villig til å betale flere millioner kroner mer enn de drøyt 100 millionene Ydstebø skal ha hatt en avtale om å betale.

Sammen med sin advokat skal Ydstebø ha bestemt seg for å ta lydopptak av samtalen med Hansen.

– Da jeg fikk vite at dette lydopptaket var gjort, ble jeg veldig sjokkert. Vi hadde ingen avtale med Base Property. Vi hadde fått tilbud, men styret vårt hadde sagt nei. Ydstebøs tilbud hadde vesentlige mangler, sier Frederik Hansen til DN.

I en kjennelse skal Stavanger tingrett nå ha avgjort at det skjulte lydopptaket kan legges fram i retten.

– Å ta opp samtaler i møter er noe vi i utgangspunktet aldri gjør, men basert på at det var varslet dårlige nyheter og øvrige opplysninger som vi var kjent med, fant vi det korrekt å gjøre det, sier advokat Odd Rune Torstrup, som sammen med advokat Kristofer Lerum representerer Ydstebø.

9. juni kunne RA melde at hotellet var kjøpt opp av milliardærarving Petter Smedvig Hagland. Et halvt år tidligere var Smedvig Hagland ifølge DN gått i kompaniskap med Ydstebøs gamle partner Kjetil Andersen og dannet eiendomsselskapet The Property Group.

Ydstebø hevder at Andersen har gått bak ryggen på ham og forhandlet fram en avtale for sin nye eiendomspartner.

– Andersen har vært med på fem av møtene som Smedvig Haglands selskap hadde med eierne av Alstor. Dette er et klart lojalitetsbrudd, sier Ydstebø til DN, og varsler et krav på flere titalls millioner kroner.

Andersen sier til avisen at han ikke har deltatt i forhandlinger om Alstor og at han ikke eier aksjer i Petrus, som er selskapet Smedvig Hagland har kjøpt hotellet gjennom.

LES OGSÅ: Smedvig-arving kjøpte Hotel Alstor