Nyheter

Nordic Edge: – Starten på noe nytt og stort

Nordic Edge Expo kan bli Europas største smart-konferanse, mener Microsofts Shahzad Rana, som nå skal sørge for at Microsoft skal jobbe knallhardt for løfte konferansen.

Bilde 1 av 2

Følg RA på Facebook og Twitter!

Nordic Edge er det nye i Stavanger. Smartkonferansen har vokst i rekordfart. I fjor, på konferansens første år, var det 500 deltakere. I år steg besøkstallet til 2100. Neste år sikter Nordic Edge-sjef Herbjørn Tjeltveit inn på 4000 besøkende.

LES OGSÅ: Smartbyen Stavanger 2.0

– Dette er inspirasjon til fortsettelsen. Tilbakemeldingene har vært strålende. Veldig mange sier til meg at dette er nyttig. Det er gjort avtaler, salg og nye samarbeid har startet. Da er vi den møte- og markedsplassen vi tror er viktig for Stavanger og regionen, forteller Tjeltveit til RA etter to hektiske dager proppfulle med foredrag, utstillinger og tilsynelatende fornøyde deltakere.

– Det spennende med Nordic Edge er at vi kombinerer konferanse og foredrag med utstillinger. I år hadde vi over 100 utstillere, sier Tjeltveit.

Store selskaper som Microsoft og Cisco er allerede tungt inne. Tjeltveit forteller at også andre store selskaper har deltatt på konferansen, og at mange aktører sier at de vil være med å bygge Nordic Edge videre.

En av dem er sandnesmann og Microsoft-topp Shahzad Rana, som mener Stavanger-regionen nå har fått en kjempemulighet å bygge videre på.

– Helt fantastisk

– Det var helt fantastisk. Dette er uten tvil starten på noe nytt. Denne sjansen må Stavanger og regionen gripe. Microsoft skal gripe den også, sier Rana.

LES OGSÅ: Smart-Stavanger trenger deg

Microsoft hadde en sterk tilstedeværelse, både i utstillingsområdet og på deltakerfronten med 33 partnere.

– Jeg snakket med Tim Turrito fra Microsoft-hovedkontoret i USA, som også holdt foredrag den første dagen, og han fortalte meg at han ikke hadde sett maken, sier Rana.

– Microsoft ønsker å bidra mer. Allerede på søndag skal jeg jobbe videre med å stake ut retningen. Nå skal vi samle alle krefter og jobbe strukturert for de neste 12 månedene, sier Rana, som tror Nordic Edge kan bli noe av Europas største møteplass for smartteknologi.

– Her kan man virkelig få regionen opp og gå, men det krever tverrpolitisk støtte, klassisk kapital i regionen, næringslivet må med og det krever engasjement utover regionens grenser for å flytte Nordic Edge videre.

– Kan skape jobber

– Årets Nordic Edge var knallbra. Nå gjelder det å ikke hvile. Det er nå vi må smi. Det er nå vi har momentum.

Nordic Edge-sjef Tjeltveit håper og tror at Nordic Edge også kan bidra til å skape nye arbeidsplasser i regionen.

– Målet er at det som skjer i Stavanger er så spennende at selskaper vil etablere seg, eller finansiere prosjekter her lokalt. Nordic Edge skal være en katalysator, og sørge for at Stavanger tar posisjonen som smartby.

LES OGSÅ: Kronikk: Smartbyen – what’s in it for you?