Kultur

Artistene stortrives på Musikkfest

– Dette inspirerer meg, sier 22 år gamle Arnar Thoroddsen, som kaller seg Icy Arn. Han har nettopp opptrådt på Lyse-scenen i Stavanger.

Musikkfesten 2022 er godt i gang. Artister står på scener rundt om i Stavanger by dagen lang, for å servere publikum energi og gode låter. Etter to år uten musikkfest var spillegleden stor i Stavanger sentrum da over 60 artister skulle utfolde seg på flere scener lørdag.

– Det kom flere og flere folk mens jeg spilte sanger. Det var veldig gøy. Jo flere, jo bedre, sier Thoroddsen til RA, som spilte egne sanger i 25 minutter foran et godt publikum på Lyse-scenen.

Thoroddsen, eller Icy Arn, som er artistnavnet hans, ga ut sin første låt som 17-åring. Etter at han hadde gitt ut et par låter, skjønte han at dette kanskje kunne bli noe han kunne leve av.

Nå bor han i Oslo, jobber i barnehage og lager musikk på fritiden.

– Drømmen er å være en i musikkmiljøet som klarer å bidra med å produsere og spille mine egne sanger. Lage musikk er det jeg liker, sier den ambisiøse 22-åringen og fortsetter:

– Dette inspirerer meg. Jeg tar ikke så mye inspirasjon fra andre artister. Jeg har funnet min lyd og min identitet som artist. Det å komme hjem og spille foran venner og familie inspirerer, sier han.

"Icy Arn" fremfører låten "Mer å gi" på Lyse-scenen i Stavanger.

Spilt sammen lenge

Ambisiøse er også 17 år gamle Helene Fadnes Aardalsbakke og Freya Smørdal Walker fra Sola. De spilte egne sanger, både nye og gamle. Og sanger de ikke har gitt ut ennå.

Klokken 12.00 opptrådte de på Den gule scenen utenfor Sølvberget.

– Drømmen er å leve av dette, men vi tør ikke si det høyt, sier duoen til RA og ler.

17-åringene synes Musikkfest er veldig artig, spesielt med så fint vær.

– Det er en utrolig stemning i byen med masse folk. Vi merker ikke vinden her i gatene, heldigvis. Det eneste vi merker er god stemning og masse folk, smiler de.

Duoen har spilt sammen i en årrekke – og kjent hverandre enda lenger.

– Vi begynte å spille sammen når vi var rundt 11–12 år. Vi har kjent hverandre helt siden barnehagen. Det er utrolig artig å stå på en scene sammen og synge våre egne sanger, sier Walker.

Artistene Helene Fadnes Aardalsbakke og Frøya Smrødal Walker, som går under artistnavnet Freya&Helena, har kjent hverandre lenge. Nå står de sammen og opptrer på Musikkfesten.

– Helt konge

Festivalsjef Tore Arholm Tobiassen er meget godt fornøyd med årets Musikkfest – selv om de måtte avlyse Vågen-scenen grunnet for mye vind.

– Akkurat det var en stor nedtur. Men det har gått fint siden det har vært så god stemning på de andre scenene. Rett før du ringte meg var det stappfullt nede på Lyse-scenen da HJ1 opptrådte. Alle ungene, hele Hundvåg var her. Dritkult, sier en fornøyd festivalsjef.

Han er fornøyd med tingenes tilstand. Gode band, bra med liv og mye god stemning i gatene.

– Jeg synes vi har gjennomført en bra festival så langt. Men vi er bare halvveis. I kveld er det konsert på Folken, der blir det bong gass. Vi krysser fingrene for at det ordner seg.

– Hvordan har reaksjonene fra publikum vært så langt?

– Det har vært helt enormt. Folk står bare og smiler og gir meg klemmer og high-fives. De koser seg med muffins og har det helt konge, sier Tobiassen.

– Kjekt å spille foran bekjente og folk i Stavanger, sier Icy Arn.





Mer fra Dagsavisen