Kaefer Energy AS får Sverdrup-kontrakt

Får ansvar for isolering, stillas og overflatebehandling (ISO) på Johan Sverdrup-feltet. Verdi: 700 millioner kroner.

Tildelingen gjøres innenfor allerede eksisterende rammeavtale for drift og har estimert verdi på mer enn 700 millioner kroner. Dette omfatter både ordinært drifts- og vedlikeholdsarbeid, samt arbeid knyttet til prosjektets Fase 2. Det skriver Equinor i en pressemelding tirsdag.

Kaefer Energy AS er valgt som ISO-leverandør basert på gode prestasjoner under eksisterende rammeavtale kombinert med sin konkurranseevne. Leverandøren har i tillegg utmerket seg med godt HMS-arbeid og en tydelig forbedringsagenda.

LES OGSÅ: (+) Johan Sverdrup: Pengebingen i Nordsjøen

– ISO-fagene bidrar til sikker og effektiv drift på våre anlegg. Vi ser frem til å samarbeide med Kaefer i driftsfasen når feltet etter planen starter produksjonen i november. Johan Sverdrup skal produsere i flere tiår og ISO-arbeidet blir viktig for bygge oppunder den langsiktige produksjonshorisonten, sier Equinors direktør for Driftsteknologi på norsk sokkel, Kjetil Hove.

– Equinor har de siste årene etablert langsiktige ISO rammeavtaler for sin portefølje på norsk sokkel. Johan Sverdrup-feltet med sin lange tidshorisont vil kunne være en attraktiv arbeidsplass og bidra positivt for mulig nyrekruttering i ISO-bransjen. Det er mange som har grunn til å være stolt av Johan Sverdrup-feltet. Ikke minst nærmere tusen leverandører som har bidratt til en sikker og effektiv utbygging. Vi er opptatt av forutsigbarhet i vår samhandling med leverandørene. Rammeavtalen legger til rette for det med en varighet ut 2030. I tillegg er Johan Sverdrup-feltet et flaggskip for digitalisering og nye tekniske løsninger. Det ser vi frem til å samarbeide om også innenfor ISO-fagene, sier anskaffelsesdirektør i Equinor, Peggy Krantz-Underland.

LES OGSÅ: Johan Sverdrup ferdigstilles med rekord