Johannes Johannesen (t.v.) har blitt tatt ut til landslagets firenasjonersturnering i Danmark fra 9. til 14. februar. Her sammen med Oilers-kollega Henrik Solberg (t.h.). Foto: Arne Birkemo.

Johannes Johannesen tatt ut på landslaget

Oilers 18-årige stortalent Johannes Johannesen blir belønnet med landslagsplass etter sin gode sesong så langt for Oilers. 18-åringen kommer inn for Alexander Bonsaksen som har meldt forfall.

Norge skal møte Sør-Korea og Danmark i tidsrommet mellom 9. februar og 14. februar. Dette er oppkjøringskamper til VM senere i vår. Da den opprinnelige troppen ble presentert, var Mathias Trettenes, Dennis Sveum, Tommy Kristiansen og Kristian Forsberg de fra Oilers som fikk tillit av landslagstrener Roy Johansen. Nå får de med seg en jypling på tur til Danmark.

– Jeg kan bekrefte at Johannes er tatt ut på landslaget, og det er selvsagt veldig gøy for oss og veldig gøy for Johannes. Han har levert en veldig god sesong for oss til nå, og fortjener å bli tatt med på landslaget, sier Oilers-direktør Pål Higson til RA.

Følg RA Sporten på Facebook!

Flere NHL-klubber har vist interesse for stortalentet, og Higson er trygg på at Johannesen er klar for større oppgaver.

– Han har spilt CHL med oss i to sesonger nå, og har klart seg fint der. Derfor kommer han også til å klare seg helt fint på landslaget, til tross for sin unge alder. Hvis han fortsetter å utvikle seg som han gjør nå, er det bare et tidsspørsmål før vi må la han gå. Men mest sannsynlig blir han i Oilers en sesong til, sier Higson.

Norge møter Sør-Korea (10/2 og 11/2) og Danmark (13/2).

LES OGSÅ: – Ser ut som Johannesen (18) har spilt 30 år i ligaen