Henrik Solberg mener det ikke er lenge til makkeren Johannes Johannessen (18) spiller på landslaget. Mot VIF lørdag kveld scoret han sitt første mål i Get-ligaen. – Ekstra kult at det var mot Vålerenga og med så mange folk på tribunen, sier den 18 år gamle backen.

– Ser ut som Johannesen (18) har spilt 30 år i ligaen

Backen Johannes Johannesen (18) digget å score mot VIF. Makker Henrik Solberg blir ikke overrasket om unggutten blir kalt opp på landslagssamling i år.

Fem minutter ut i kampen sendte Johannes Johannesen Oilers i ledelsen. 18-åringen ble med i angrepet, gled inn i sonen, fikk pasning av Dan Kissel og sendte et dragskudd i krysset til høyre for VIF-målvakt Steffen Søberg.

– Det var et deilig mål. Ekstra kult at det kom mot Vålerenga - og med så mye folk på tribunen, sier en ydmyk Johannesen til RA etter kampen.

Han er bare 18 år. Og han spille fast i førsterekken. Det er ikke vanlig for, spesielt ikke for en back.

– Moden for alderen

– Han spiller der fordi han fortjener det. Ingen får noe gratis, sier assistenttrener Pål Gulbransen, som roser unggutten.

– Tidligere var han litt beskjeden. Han har lagt av seg «unnskyld at jeg er her». Han er solid. Det er morsom at han scoret sitt første mål. Vi har ventet på det. Han er en moden spiller for alderen, fortsetter Gulbrandsen.

Johannesen ble kåret til Oilers´ beste spiller etter kampen av en lokaljury.

– Han er en av de beste utpå der. Han stoler på valgene sine, og er ikke redd for å prøve. Potensialet hans er stort, sier assistenttreneren.

Får ros av makker Solberg

18-åringen spiller sammen med Henrik Solberg.

– Det er artig at han fikk sitt første mål. Vi prater mye sammen om hva vi skal gjøre på isen. Jeg oppmuntrer ham og gir råd, sier Solberg.

Solberg tror det ikke er lenge til Johannesen er på A-landslaget. Solberg, som har spilt flere år på landslaget, vet hva som trengs for å nå dit.

– Jeg blir ikke overrasket om han blir kalt opp allerede i år. Det er uansett ikke lenge til han er på landslaget. Jeg regner han følges nøye med på, sier Solberg.

– Han er bare 18 år, men det ser ut som han har spilt i ligaen i 30 år, legger Solberg inn og ler.

Tenker ikke på landslaget
Selv vil ikke Johannesen tenke lenger enn neste kamp. Han vet veien til benken er kort. Det må leveres hver dag på trening. Hvert bytte i kamp. Ingenting er gratis.

– Jeg trodde ikke jeg skulle etablere meg på laget så kjapt. Målet før sesongen var å være litt inn og ut av topp seks-backene.