Jakob Ingebrigtsen under lørdagens treningsøkt i London. Foto: Heiko Junge

Ingebrigtsen debuterte i VM med fall

Jakob Ingebrigtsen (16) snublet i det siste hinderet og gikk ikke videre til semifinale på 3000 meter hinder i VM-debuten i London søndag.

Følg RA Sporten på Facebook!

16-åringen viste seg fram fra en god side i det tredje heatet, og hang med teten helt til den siste runden. Nordmannen hadde heng på ny personlig rekord, men etter å ha gått på magen på det siste hinderet endte han opp med tiden 8.34,88.

Ingebrigtsens personlige rekord var 8.26,81 før VM-løpet.

I og med at tre løpere i hvert av de tre heatene gikk til semifinale, i tillegg til de seks beste tidene, holdt verken 8.-plassen i heatet eller tiden for nordmannen.

LES OGSÅ: Ap-politiker langet ut mot Jakob (16)

Rekorder

Ingebrigtsen er den yngste til å løpe 3000 meter hinder i VM-sammenheng noensinne og er også den yngste utøveren som deltar i London i år. Søndagens løp var kun hans fjerde på distansen.

Ingebrigtsen har i år tatt den internasjonale scenen med storm. 16-åringen har satt flere juniorrekorder, og han sikret seg VM-plass ved å løpe godt under kravet i debuten på 3000 meter hinder.

LES OGSÅ: – Reiser ikke ned som turister

Månedens utøver

– Jeg hadde ikke sett for meg at han skulle løpe så fort som 8.26,81 som er tiden han kvalifiserte seg inn i mesterskapet på. Jeg hadde sett for meg 8.40-8.45 kanskje? Men det viser at han har relativt bra hindertaktikk. De er flinke motorisk, har god kroppskontroll, kroppsbeherskelse og motorikk og bevegelighet. De er flinke til å komme seg over hindrene på en effektiv måte, sa far og trener Gjert Ingebrigtsen til NTB lørdag.

Jakob Ingebrigtsen vant også suverent to gull under U20-EM. Sandnes-gutten kunne fort å ha stått igjen med en gulltrippel om det ikke hadde vært for et fall under finalen på 1500-meteren.

Yngstebror Ingebrigtsen ble kåret til månedens mannlige friidrettsutøver i Europa for juli av Det europeiske friidrettsforbundet (EA).

LES OGSÅ: Ingebrigtsen er månedens friidrettsutøver