Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø er i dialog med Sør-Vest politidistrikt for å bli kvitt grupperingen Odins Soldater, som patruljerte i Stavangers gater i helgen.

– I dialog med politiet om Odins soldater

Stavanger-ordføreren er i dialog med politiet for å bli kvitt Odins soldater i gatebildet. SVs Eirik Faret Sakariassen varsler anmeldelse.

Odins soldater ble diskutert under kommunalutvalgets møte på rådhuset i Stavanger tirsdag formiddag.

Grupperingen Odins soldater patruljerte i helgen i Stavangers gater iført sine svarte hettegensere med påskriften «Soldiers of Odin» og logo med vikinghjelm og norsk flagg knyttet foran «munn og hals». Soldiers of Odin er startet av nynazisten Mika Ranta i etterkant av at den finske byen Kemi fikk et stort mottakssenter for asylsøkere, og har fått avleggere i norske byer.

– Ønsker ikke borgervern

– Jeg tar selvfølgelig avstand fra det Odins soldater står for, og vi vil ikke ha dem. Vi ønsker ingen form for borgervern i Stavanger, og når de uniformerer seg på den måten de gjør, er det ekstra skremmende, sier Sagen Helgø.

LES OGSÅ: Leder: Odins unødvendige soldater

Hun var klar på at det er politiet som skal ha ansvaret for å opprettholde ro og orden i byens gater.

– Jeg er allerede i dialog med politiet om dette, og politiet underretter meg. Dette er noe vi jobber for at vi blir kvitt i Stavanger, sier Sagen Helgø.

– Går til anmeldelse

Hun ga de klare signalene i etterkant av at SVs representant Eirik Faret Sakariassen tok opp saken i utvalget.

LES OGSÅ: Raser mot Frp-støtte til Soldiers of Odin

– Politiet, utebransjen og Natteravnene gjør en formidabel jobb, og volden i Stavanger har gått ned, oppsummerte Sakariassen, glad for at ordføreren og et samlet politisk miljø ser ut til å slutte opp om motstanden mot Odins Soldater.

Faret Sakariassen opplyser til RA at han har bestemt seg for å levere en anmeldelse til politiet, og henviser til politilovens paragraf 26, som forbyr privat rettshåndhevelse gjennom borgervern.

Anmeldelsen leverte han på Stavanger politikammer i dag.

Følg RA på Facebook og Twitter!