«Hockeysnakkis»: – VIF er mestere i å snakke seg ned

På tross av en 12 poengs luke vil ikke Pål Gulbrandsen innkassere noe som helst. Han peker på viktigheten av de tolv kampene før jul og vil ikke på noen måte avskrive erkefienden Vålerenga.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Vålerenga er gode de. Så er de ekstremt flinke til å snakke ned seg selv. De har et godt mannskap med en fin blanding av ferdigheter og fysikk, sier Oilers-trener Gulbrandsen i den siste episoden av RA-sportens TV-program «Hockeysnakkis».

Uenig med ekspertene

For selv om flere eksperter har pekt på at ligaen i år er svakere enn i fjor er den gamle storheten fra Oslo i ferd med å snike seg opp i kjølvannet bak Oilers. Tidligere landslagssjef Roy Johansen har bygget bakfra. Det framstår solide defensivt og har allerede påført Oilers et av to tap denne sesongen.
Skulle de slå Oilers i DNB Arena torsdag kveld kan de overta andreplassen på tabellen og kutte forspranget til ti poeng opp.

– Det er en debatt om dette. Dere i media har ment, eller spekulerer i, om ligaen er dårligere i år fordi de tradisjonelle lagene ikke ligger der oppe fra starten. Lillehammer har vært gode og Stjernen har vært gode. VIF har hengt med hele tiden de. Nå våkner også Lørenskog og Storhamar. Hvem som ligger der spiller ingen rolle for meg og Oilers. Så lenge de er bak oss, sier Gulbrandsen.

Han legger ikke skjul på at han har respekt for Vålerenga.

– Det er et hardtarbeidende lag med ferdigheter og en god keeper. Det blir en tøff nøtt og klekke. Men det skal vi klare, sier han.

LES OGSÅ: Missilet Kissel feiret hattrick med valgvake

12 kamper på 33 dager

Tidligere Oilers-toppscorer Martin Strandfeldt var med som ekspert i denne episoden av «Hockeysnakkis». Han er langt på vei uenig med Gulbrandsen på dette punktet – og tror ikke VIF blir noen trussel. Strandfeldt mener ingen lag har kapasitet til det. Han er langt på vei enig med dem som mener serien er svakere totalt sett.

– For Oilers sin del mangler laget som kommer opp og skaper en skikkelig duell. Storhamar har skuffet. VIF har ikke penger til å hente AHL-spillerne de normalt drar veksler på. Lørenskog sliter med penger. Da får du ikke duellen. De andre lagene er på sitt normale nivå, mener han.

Svakere liga eller ikke. Det som er hevet over enhver tvil er at Oilers nå går en av årets viktigste enkeltperioder i møte. Tirsdag startet de regjerende dobbeltmesterne på en beintøff periode med 12 kamper på 33 dager. Den vil fort bli avgjørende for utfallet av grunnserien. Det vet også Gulbrandsen.

– Vi er inne i en ganske tøff periode som begynte mot Kongsvinger tirsdag. Det er 12 kamper før jul hvor åtte av disse er borte. Det er gode motstandere hele veien. Vi har jobbet godt i pausen og det startet bra mot Kongsvinger, sier han.

LES OGSÅ: Higson mener ti lag er bra for utviklingen