Seierherrene Pål Morten Borgli og Stanley Wirak gir hverandre et fornøyd håndtrykk etter at 85 prosent av de 3577 forhåndsstemmene viste nei til sammenslåing med Sola og Stavanger.

Forhåndsstemmene: 85 prosent nei i Sandnes

Forhåndsstemmene i Sandnes tyder på at det går mot et rungende nei til sammenslåing i dagens folkeavstemning. I Sola er 81 prosent av forhåndsstemmene nei-stemmer. I Stavanger viser forhåndsstemmene et lite flertall for ja.

Følg RA på Facebook og Twitter!

Stemmelokalene er akkurat stengt og den rådgivende folkeavstemningen om kommunesammenslåing er nå over. Klokken 20.00 stengte stemmelokalene i Stavanger, Sandnes og Sola.

Samtidig ble resultatet av forhåndsstemmene gjort offentlig kjent.

I Sandnes var det, ikke uventet, et klart nei blant dem som har forhåndsstemt.

Sjekk valgresultatene i Sandnes her.

Forhåndsstemmer Sandnes:

* Ja: 520

* Nei: 3057

* Blanke: 20

Ordfører Stanley Wirak (Ap) og varaordfører Pål Morten Borgli (Frp), som er på valgvake i Sandnes, er glade for resultatet så langt og tror bestemt det ender på et klart nei til slutt i Sandnes.

– Dette gir en klar indikasjon, samtidig er det nok de mest dedikerte som forhåndsstemmer. Jeg tipper vi ender opp på to tredjedels nei, sier Wirak til RA.

LES OGSÅ: 21.300 har forhåndsstemt i Stavanger

53 prosent ja i Stavanger

I Stavanger utgjør forhåndsstemmene (21.313) 20 prosent av de stemmeberettigede totaltl.

Av disse har 53,4 prosent (11.373) sagt ja til sammenslåing med Sandnes og Sola, mens 31,9 prosent har stemt nei.  

På spørsmålet om en ønsker sammenslåing med andre kommuner på generelt grunnlag har 73,7 prosent (15.707) av de forhåndsstemmende i Stavanger sagt ja, mens 23,2 har stemt nei.

Sjekk valgresultatene i Stavanger her

81 prosent nei i Sola

I Sola har 81 prosent av de 5618 forhåndsavgitte stemmene vært nei-stemmer. Kun 982 av forhåndsstemmene i Sola var for sammenslåingen.

Sjekk valgresultatene fra Sola her

Saken oppdateres!

LES OGSÅ: LEDER: Oppgjørets time