Sarah Louise Rung fikk gullet sitt på tredje forsøk under de paralympiske lekene i Rio. Hun var helt overlegen og fosset inn til gull på nattens 100 meter bryst. Foto: Caroline Dokken Wendelborg/ NIF.

Endelig kom gullet for Sarah Louise Rung: – Veldig deilig!

Alle gode ting viste seg å være tre for Madla-svømmeren Sarah Louise Rung, som natt til mandag sikret seg sin tredje OL-medalje og det første norske OL-gullet i Rio da hun vant 100 meter bryst.

Følg RA Sporten på Facebook!

Sarah Louise Rung gikk tøft ut i finalen på 100 meter bryst, og svømte de første 50 metrene på under 49 sekunder. Med det ledet hun allerede med tre sekunder før siste vending, og Madla-svømmeren hadde ingen problemer med å svømme inn sitt første OL gull på 1.44.94.

Rung var hele fem sekund foran nummer to, Giulia Ghiretti fra Italia, mens Singapores Theresa Goh kom på tredjeplass.

– Det var deilig, endelig tok jeg skrittet som måtte til. Jeg hadde lyst på et gull her, og endelig tok jeg det. Målet var å gå hardere ut enn i dag morges, men jeg stivnet en god del mer enn på morgenen. Likevel svømte jeg halvsekundet ned fra tidligere i dag, så jeg er fornøyd med løpet. Det skal mye til for å sette rekord og vinne i samme løp, og speselt i OL. Jeg hadde ikke lyst til å reise hjem uten gullet, så det her er veldig deilig, sier Rung til NRK etter målgang.

LES OGSÅ: Rung: – Jeg er glad det ble bronse

Fire medaljemuligheter igjen

Rung var over ni sekunder raskere enn svømmeren på annenplassen i heatet tidligere søndag, og svømte inn til 1.45,46 da hun tok seg til finale på 100 bryst.

– Det var hyggelig å få dette gullet. Det er godt å få gullet ombord, da det er kjekkest å stå på toppen. Sarah ville nok litt for mye, og gikk ut med litt for høy frekvens. Det fikk hun svi litt for mye på slutten, men seieren var det viktigste. Dette er en øvelse hun har tapt kun en gang i karrieren sin, og det var i OL i London, så dette smakte godt, sier trener Morten Eklund til NRK.

Sarah Louise Rung tok bronse på 200 meter fri på sin første konkurransedag, og svømte inn til en sølvmedalje på 50 meter butterfly lørdag. Fortsatt har hun fire øvelser igjen; 50 meter fri (12. september), 200 meter medley (15. september), 50 meter rygg (16. september) og 100 meter fri (17. september)

LES OGSÅ: Paralympics-sølv til Rung: – En lettelse