Sport

Paralympics-sølv til Rung: - En lettelse

Sarah Louise Rung tok sølv på 50 meter butterfly i Paralympics sent lørdag kveld. Rung, som svømte inn til tiden 45,67, sikret seg dermed sin annen medalje i lekene. Hun var lettet.

Av Runa Hestmann

RIO DE JANEIRO:  Sarah Louise Rung tok sølv på 50 meter butterfly i Paralympics. Etterpå uttrykte hun lettelse over prestasjonen. Rung beskriver selv distansen som en av sine favorittøvelser.

26-åringen var tydelig lettet da hun møtte norske journalister etter løpet lørdag kveld.

– Det var godt å ta dette sølvet. Det hadde vært kjipt å være nederst på denne resultatlisten, slik jeg var inn mot finalen. 45,67 er ikke den beste tiden jeg har svømt, men det var det jeg klarte å prestere i dag, sa Rung.

Misfornøyd

Lørdag formiddag var det bare så vidt den norske svømmeren klarte å kvalifisere seg til finalen. Hun ble nummer fem i sitt heat, og var veldig misfornøyd med sin egen innsats. Det var en helt annen Sarah Louise Rung man fikk se i finalen, der hun svømte nesten fem sekunder raskere enn i kvalifiseringen. Finaletiden ble 45,67.

– Jeg er en finalesvømmer, og i dag var jeg nærmest en «underdog». Kvalifiseringen var en katastrofe, jeg måtte bare omstille meg helt. Jeg brukte ettermiddagen på å jobbe med trenere, jeg jobbet med de tingene jeg må gjøre i bassenget for å svømme fort. Det var deilig å få det på plass, og minne meg på hvilke oppgaver jeg må gjøre for å svømme et godt løp, og så bare gjøre det, sa Rung til NTB.

Terpet teknikk

Den norske svømmeren brukte ettermiddagen på å jobbe med teknikken. Hun har blant annet jobbet med å øke frekvensen på svømmetakene. I tillegg har hun fått fikset en småirritert korsrygg.

– Det gjelder å slappe av over vannet og ha full kraft i skyvet under vannet, forklarte hun.

Søndag venter 100 meter bryst, og Rung lover å gi alt for å ta skrittet helt opp.

– Det hadde vært gøy. Det et nytt løp i morgen som krever helt andre ting, så det tror jeg blir bra. 100 meter bryst er kanskje den øvelsen jeg er mest trygg på, sa Rung.

Vinneren Xihan Xu fra Kina vant på tiden 43,62 lørdag. Italienske Giulia Ghiretti (45,74) knep bronsen. (©NTB)

Mer fra Dagsavisen