Anne-Kathrine Bergh (f.v.) og Cille Ihle jubler for at Eiganes og Våland snart får en ny og bedre St. Svithun-park. Foto: Kjersti Riiber

– En park for hele bydelen

Høyre-politikerne Anne-Kathrine Bergh og Cille Ihle ser fram til at den nye St. Svithun-parken står klar.

Det drøyer en stund ennå – ferdigstillelsesfristen for Ryfast-arbeidet i området Madla/Schancheholen er desember 2018. En ny park på St. Svithuns plass ser altså ikke dagens lys før om cirka to og et halvt år. Ifølge Anne-Kathrine Bergh (medlem i kommunalstyret for miljø og utbygging) og Cille Ihle (medlem i bydelsutvalget for Eiganes og Våland), vil den nye parken knytte et stort grøntområde sammen og være et viktig tilskudd for rekreasjonsmulighetene til hele bydelen.

LES OGSÅ: Kjekk dag på jobben for Ryfast-sjefen: Åpnet ny lekeplass

– Det har alltid vært en lekeplass her. Nå oppretter man en ny – og bedre – på samme sted. Samtidig knyttes den til ny kunstgressbane på Kiellandsmyra. Gang- og sykkelvei under Madlaveien vil binde parken og idrettsområdet sammen på en trygg måte, forklarer Ihle, som har vokst opp i området.

– Og fra Kiellandsmyra blir det kort vei til kulverten som knytter Mosvatnet og Vålandsskogen sammen – og også kort vei til nye Gamlingen, sier hun.

– Tilrettelagt for alle

Anne-Kathrine Bergh mener den nye parken vil bli et naturlig samlingssted for folk i bydelen.

LES OGSÅ: Ja til mer Ryfast-støy:– Kan måtte innløse eiendommer

– Parken blir tilrettelagt for alle aldersgrupper. Den får universell utforming og masse sittegrupper. Parken vil bli en god møteplass for beboere i hele bydelen, og resten av byen. Området vil få et stort løft, mener hun og legger til at parken vil bli et godt tilskudd i en bydel hvor innbyggerne selv har etterlyst flere lekeplasser.

– Vi har jo også den midlertidige lekeplassen i Munkehagen. Den har blitt populær blant folk som har et forhold til dette området av byen, sier Ihle.

Bevarer trær

De to er glade for at størsteparten av de gamle trærne rundt parken blir bevart.

LES OGSÅ: KRONIKK: Vi beklager at det blir inngrep, men det blir bra til slutt

– Lekeapparater kan erstattes, det kan ikke alleen i Kannikgata, sier Ihle.