26. juni slippes den fjerde utgaven av White Guide Nordic, guiden som denne gangen vil liste opp 341 restauranter i Norden den mener er verdt å få med seg.
– Akkurat nå er det en eksplosjon av nye og spennede plasser å spise, noe som forklarer hvorfor vi har så mange nykommere i år, skriver White Guide i en pressemelding.
Selv om det foreløpig ikke er mulig å se hvor mange poeng de ulike restaurantene får denne gangen, er det likevel mulig å se hvilke restauranter som kommer med.
LES OGSÅ: Nordisk prestisjepris til Sabi Omakase
I Stavanger har syv restauranter fått plass i guiden:
Egget, Re-Naa, Renaa Matbaren, Sabi Omakase og Tango har alle figurert i guiden tidligere, mens Fisketorget og NB Sørensen Annen Etage begge er nye på listen.
Spiseriet var inne i White Guide da den ble presentert forrige gang, men er ikke med denne gangen.
LES OGSÅ: – Dette er som å få Oscar
Da guiden ble presentert forrige gang var poengsummene til Stavanger-restaurantene slik:
Global Masters Level
86 – Re-Naa
85 – Sabi Omakase
Very Fine Level
72 – Tango
71 – Egget
70 – Renaa Matbaren
68 – Spiseriet
Maaemo, Norges eneste restaurant med tre stjerner i Michelin-guiden, er for øvrig i særklasse høyest rangert i Norge.
I forrige guide scoret restauranten hele 94 poeng. Kun Fäviken i Sverige (96) og Geranium (95) og Kadeau København (95) i Danmark fikk høyere poengsum.