Sabi Omakase i Pedersgata, med sushikokk Roger Asakil Joya i spissen, vant The Nordic Prize for 2016.
Det skriver sushirestauranten i en pressemelding.
Prisen ble delt ut i København i helgen og setter Sabi i samme kategori som trestjernersrestaurantene Geranium og Maaemo, samt verdenskjente Noma – alle tidligere vinnere av den prestisjetunge matprisen.
Publikasjonen Den danske Spiseguide står bak utgivelsen «66 Best Restaurants – nordic countries», og er ansvarlige for gjennomførelsen og kåringen av Årets Restaurant i Norden – The Nordic Prize.
LES OGSÅ: Michelin-stjerne til Sabi Omakase
Begeistret
Både Joya og medeierne Njål Gaute Solland og Arild Ask Bringeland er svært glade for prisen.
– Vi er beærede og stolte. Først en Michelin-stjerne, og nå dette. Det hadde vi ikke trodd. Det sier også noe om hvor høyt nivå restauranten
vår har. Det er godt å få bekreftet at vi virkelig leverer, sier Solland.
LES OGSÅ: Skriver helt rå fiskehistorie
Eksklusiv norsk sushi
I februar 2017 fikk Sabi Omakase sin aller første Michelin-stjerne, etter knappe to års drift.
De havnet også i The White Guide Nordics kategori «Global Masters Level» sammen med Re-Naa og Maaemo i Norge – det har med andre ord vært svært travelt for Joya og medeierne.
– Dette hadde jeg virkelig aldri drømt om var mulig da vi åpnet for to år siden. Stavanger står nå på kartet som matdestinasjon, sier Joya i pressemeldingen.
LES OGSÅ: – Dette er som å få Oscar