Avinors lufthavner hadde over 5 millioner reisende i august

Over 5 millioner reisende fløy via Avinors flyplasser i august, 4 prosent flere enn i samme måned i fjor. Spesielt Oslo, Bergen og Stavanger bidrar til veksten.

Både Oslo lufthavn, Bergen lufthavn og Stavanger lufthavn opplevde en økning i antallet passasjerer med 5 prosent. Samtidig var oppgangen 5 prosent også ved lufthavnen i Tromsø og hele 8 prosent ved flyplassene i Ålesund og Alta.

– Vi ser at trenden fortsetter med vekst til andre destinasjoner enn de mer tradisjonelle sydendestinasjonene. Til Tyrkia var det 33 prosent flere reisende enn samme måned i fjor, og til Kroatia var oppgangen på 5 prosent, sier Jasper Spruit, direktør for trafikkutvikling i Avinor.

Mens flytrafikken til Spania har fortsatt å falle – nå er nedgangen på 7 prosent, har trafikken til Frankrike økt med hele 17 prosent. Veksten drives omtrent utelukkende av trafikk til Paris fra Bergen og Oslo, som har en total vekst på 46 prosent.

Samtidig har også flere mindre destinasjoner høyere antall reisende fra Avinors lufthavner i august, ikke minst Litauen med en økning på hele 75 prosent, samt Estland med 31 prosent og Ungarn med 13 prosent.

Både SAS og Norwegian hadde 4 prosent flere reisende i august, sammenlignet med samme måned i fjor.

(©NTB)