Rogalands Avis

Kirkens Bymisjon: Delte ut 50 ransler på to timer

Onsdag kunne folk komme å hente og levere skolesekker i Byparken i Stavanger.

– Vi vil at alle unger skal ha det de trenger til skolestart, uavhengig av familiens økonomiske situasjon. Mange kommer til oss før skolestart fordi de ikke kan gi ungene sine det de trenger til skolestart.

Det sier Wenche Hodnefjell i Kirkens Bymisjon. Onsdag var Kirkens Bymisjon på plass i Byparken med en kasse full av skolesekker. Da RA er innom i 12-tiden har aksjonen pågått i to timer og 50 sekker er delt ut. Fire timer senere har ytterligere 100 sekker fått nye eiere.

Bærekraft motiverer også Kirkens Bymisjon til å gjennomføre aksjonen.

– Sekkene holder noen år til etter ungene vokser fra dem.

Skolesekkaksjon

– Rørende

Det er tredje gang aksjonen arrangeres i Stavanger. Karen Wolden, markeds- kommunikasjonsansvarlig i Kirkens Bymisjon, forteller at hun merker at familieøkonomien er mer presset nå enn tidligere.

– Behovet øker i disse dyrtider. Derfor er det veldig kjekt at så mange ønsker å gi, sier Karen Wolden og forteller at det tydelig gir inntrykk på de som leverer inn sekker.

– Det er rørende å se unger som finner en sekk de synes er fin. Og det er også tydelig at de som kommer og lever fra seg sin første skolesekk synes det er stas. Det er veldig herlig å se givergleden, både hos voksne og barn. Vi har mange innom med tårer i øynene, både folk som henter og som gir fra seg sekker.

Hodnefjell legger til:

– Det er veldig rørende.

Skolesekkaksjon

Mer fra Dagsavisen