Stavanger Oilers

Dette er Oilers-spillernes beste sluttspillminner

I Oilers-garderoben er det en god miks mellom spillere som var med på å vinne byttå med klubben i 2017, og spillere som aldri har vunnet sluttspill før.

Stavanger — Én av spillerne som ikke har vunnet sluttspill som seniorspiller er Jarrett Burton. 31-åringen fra den canadiske provinsen Ontario har likevel et spesielt sluttspillminne med seg inn i jakten på sitt første gull.

– Det er da vi gikk til finalene i Kelly Cup (sluttspillet i ECHL, nordamerikansk nivå tre) med Wheeling Nailers i 2016. Minnet er mitt foreløpig beste, nå går vi for å vinne her, sier Burton til RA.

Motstanderen i Kelly Cup-finalene var Allen Americans, anført av deres stjernespiller Chad Costello. Han ble kjent for Oilers-supporterne da han ble hentet til klubben i begynnelsen av 2020-21-sesongen. Grunnet en kneskade ble det med elleve kamper i Fjordkraft-ligaen for den tidligere nest beste poengplukkeren i DEL (tysk toppliga).

Forskjellige Oilers-gull og fargefest

Kaptein Dennis Sveum har vært med på mange gull med Oilers, og er nå i gang med sitt trettende sluttspill for klubben. Sju av de tolv første har endt med gulljubel for backen fra Lillehammer, men det er noen ting som ligger litt lenger framme i hjernelappen når han tenker over det beste sluttspillminnet.

– For meg personlig er det nok det siste med Petter (Thoresen, tidligere Oilers-trener) som trener. Spesielt den siste kampen i Lørenskog Ishall husker jeg godt. Men det har vært mange spesielle opplevelser, så det er vanskelig å isolere. En annen ting som gir en sterk følelse er den første «black and yellow»-kampen, sier Sveum.

Peter Lorentzen, Christian Dahl-Andersen, Dennis Sveum og Henrik Solberg

Anders Tangen Henriksen signerte toårskontrakt med Oilers torsdag. Han må tilbake til starten av karrieren i klubben for å finne fram det foreløpig sterkeste minnet.

– Det må være den første byttå jeg var med på å vinne i 2013–14. Da hadde jeg og Henrik Medhus kommet tilbake til Stavanger etter noen år i Frisk Asker hvor vi gikk på NTG (Norges Toppidrettsgymnas). For meg var det på en måte starten, og jeg satt igjen med en vill gledesrus, sier Tangen Henriksen.

Anders Tangen Henriksen og Henrik Medhus

Første gullet i DNB Arena

Året før det var keeper Henrik Holms sterkeste minne. Den episke finaleserien mot Vålerenga i 2012-13-sesongen var både startskuddet for sluttspill i DNB Arena og den første finaleserien han selv spilte i. Sesongen før hadde nemlig Ruben Smith voktet buret i alle sluttspillkampene utenom én kvartfinale mot det daværende laget Rosenborg.

I 2013s første finalekamp mot Vålerenga ble Henrik Holm byttet inn da Oilers lå under. Da gullet var sikret etter seks kamper ble han kåret til sluttspillets beste spiller.

Henrik Holm

– Det første gullet i DNB Arena er et sterkt minne. Det var både det første i DNB Arena, og jeg ble kåret til MVP (most valuable player), sier Holm – og legger til:

– Overtidsseieren mot Frisk Asker i kamp fem var også helt spesiell.

Den sistnevnte kampen var i finaleserien mot Asker-laget i 2017 og endte 4–3 til Oilers etter scoring fra Dan Kissel halvveis i fjerde periode. To dager senere møttes lagene i Askerhallen, og Oilers sikret byttå med en 5-2-seier. I den kampen kom tre av målene fra topprekken som inneholdt storhetene Kissel, Mark van Guilder og Eric Nystrom. Av dem spiller ennå Kissel for Oilers, de to siste har lagt skøytene på hyllen.

For Oilers-trener Todd Bjorkstrand har det vært et langt ishockeyliv, som blant annet inneholder 27 sesonger i Herning med flere sluttspillseiere som både spiller og trener. Dette er hans fjerde sesong i Oilers, men kun hans andre sluttspill med klubben grunnet koronapandemien. Det første endte med semifinale-exit mot Storhamar.

– Alle de beste minnene er fra de sesongene som har endt med å vinne mesterskap. Det er ikke et spesielt som stikker seg ut, sier Bjorkstrand.

Oilers’ neste kamp er mandag.

Mer fra Dagsavisen