Stavanger Oilers

Ny kontrakt til lokal Oilers-profil

Har signert toårskontrakt med Stavanger Oilers.

Stavanger — Anders Tangen Henriksen (27) har signert en toårskontrakt med Oilers. Det fikk RA bekreftet torsdag.

27-åringen fra Kvernevik kom tilbake til DNB Arena sommeren 2021 etter én sesong i Ringerike Panthers og to i Sparta Sarpsborg. Den tidligere U-landslagsvingen har stått for 18 poeng gjennom seriespillet for Oilers i Fjordkraft-ligaen, som er to mer enn han hadde totalt i løpet av de fem første sesongene for Oilers. Riktig nok spilte han både for farmerlaget Viking, U20-laget og var utlånt en periode til Manglerud Star i løpet av det første oppholdet i klubben.

– Det er en kombinasjon av alt som gjør at jeg vil bli. Jeg er herfra, nå har vi vunnet serien og ligger godt an til å vinne NM-gull. Ingenting er som å spille foran fans og venner her hjemme i Stavanger, sier Tangen Henriksen til RA.

Endret rolle i Oilers

Den inneværende sesongen åpnet bra rent produksjonsmessig for ham. I starten av sesongen var det nemlig vingen som hadde Fjordkrafts gullhjelm, som bæres av lagets beste poengplukker.

– Målene er bare bonus for hardt arbeid, men det betyr utrolig mye. Det er jo dette jeg har jobbet for lenge, og nå får jeg betalt, sa Tangen Henriksen til RA i september 2021.

Da spilte han i overtall, en rolle som senere er overtatt av hans tidligere lagkamerat i Sparta – Christoffer Karlsen. Konkurransen om plassene i Oilers’ over- og undertall er sterk. Nettopp det er noe Tangen Henriksen verdsetter.

– Jeg følte jeg fikk en god start. I et lag er det alltid konkurranse, men det er litt ekstra her. Jeg har vært litt inn og ut av overtallet denne sesongen, men spilt mer box play (undertall, journ. anm.) den siste tiden. Det har gjort at poengproduksjonen har stagnert litt, oppsummerer Tangen Henriksen.

Tangen Henriksen: – Får sjansen

Han føler også at rollen i laget er endret fra forrige opphold i DNB Arena. Det var også viktig for ham før han kom tilbake. Han ville føle seg ønsket tilbake av Oilers, ikke bare at det var en mulighet å bli med.

– Før var det fjerderekken, og jeg fikk aldri mulighet å spille oppover i rekkene. Nå flyttes jeg mer oppover og får sjansen, sier Tangen Henriksen.

Oilers’ sportsdirektør Pål Haukali Higson er fornøyd med å ha landet ny kontrakt med vingen fra Kvernevik.

– Han har vist gjennom årene at han er blitt en etablert og god spiller i Fjordkraft-ligaen. Han kan brukes overalt i lineupen vår, og har et enormt bra skudd. Samtidig er det farten og fysikken som er hans fremste våpen. Han er en meget anvendelig spiller og en fantastisk gutt å ha i laget. Det var egentlig en nobrainer, sier Higson.

Nå som kontraktsforhandlingen er avsluttet er det semifinalene som venter for 27-åringen, som er sikret spill i Oilers til han er 29 år. Om han vil gå etter kaptein Dennis Sveums klubbrekord på (foreløpig) 732 kamper er usikkert, men mandag spiller han uansett den første semifinalen av årets sluttspill i DNB Arena. Motstanderen er ikke klar ennå, ettersom Stjernen og Lillehammer møtes til kamp sju i Fredrikstad for å avgjøre hvem som tar seg til semifinalene sammen med Oilers, Storhamar og Sparta. Oilers velger motstander blant de to lavest rangerte lagene i semifinalene basert på plasseringen i Fjordkraft-ligaen 2021–22.

---

FAKTA

Navn: Anders Tangen Henriksen

Født: 13. februar 1995 (27 år)

Fatning: Høyre

Posisjon: Ving

Klubb: Stavanger Oilers

Tidligere klubber: Frisk Asker, Viking, Manglerud Star, Ringerike Panthers og Sparta Sarpsborg

---






Mer fra Dagsavisen