Magnus Grødem scoret både i kampen og i straffesparkkonkurransen, men det hindret ikke Moldeseier i lørdagens juniorfinale.

VIF tapte juniorfinalen på straffer

(Molde - Vålerenga 2-2, 6-5 på straffespark). Vålerenga er ikke blitt juniormestere på 48 år. Lørdag var de et straffespark unna.

Etter at både Molde og Vålerenga banket inn alle sine fem straffespark, måtte juniorfinalen i Telenor Arena avgjøres spark for spark.

Og det var kanskje litt typisk at Vålerengas første målscorer i kampen, Ernest Agyiri, var den eneste som ikke scoret i straffesparkkonkurransen.

Moldes keeper reddet elegant ghaneserens skudd. Det gjorde han ikke i selve kampen da Agyiri sendte Vålerenga i ledelsen på et flott frispark fra 20 meter, der ballen satte seg fast inne i mål.

Molde utlignet etter snaue halvtimen før Sander Svendsen sendte laget i ledelsen midtveis i 2. omgang.

Men Agyiri regisserte en flott VIF-kontring, avanserte selv helt til dødlinja før han serverte Magnus Grødem som satte inn 2-2.

Molde hadde ballen mest og dominerte banespillet i en fysisk tøff finale. Det ble mange harde dueller og mange småskader underveis.

Men utenom scoringene var det Vålerenga som hadde kampens største sjanse, da Magnus Grødem dundret et skudd i tverrligger og ned på streken på stillingen 2-2.

I ekstraomgangene (kun 2x5 minutter) skjeddde det lite.

Straffesparkene til Molde var bunnsolide, mens Vålerengas Lars Olden Larsen var dagens heldigste målscorer: Keeper slo skuddet hans i stolpen, ballen trillet langs målstreken før den sakte skrudde inn i mål.

Magnus Grødem valgte "Panenka"-varianten da han chippet sitt straffespark i mål.

- Kjipt å tape på denne måten, men jeg er stolt av den prestasjonen spillerne gjør, sa VIF-trener Gard Holme til NRK.

- Og det er bare å gratulere Molde etter en jevn kamp, la han til.

Moldes trener Thomas Mork mente Molde fortjente seieren ut fra banespill og dominans. - Men Vålerenga var farlige på kontringer og dette var en kamp som kunne vippet begge veier mellom to lag, sa han.

Både Molde og Vålerenga skal til sluttspillet i skandinavisk eliteturnering neste helg.

KAMPFAKTA

NM fotball menn junior (G19) lørdag, finale:

Molde – Vålerenga 2-2 (1-1), 8-7 e. str.

Telenor Arena, Fornebu: 1234 tilskuere

Mål: 0-1 Ernest Agyiri (3), 1-1 Kristian Fredrik Aasen Strande (27), 2-1 Sander Svendsen (73), 2-2 Magnus Retsius Grødem (75).

Dommer: Rohit Saggi.

Gult kort: Kristoffer Klaesson og Didrik Støer Hagen, Vålerenga.