VIF-rekruttene med perlemål til liten nytte

(Strømmen - Vålerenga 2. lag 4-2). Jones El-Abdellaoue leverte prikkskyting på Strømmen stadion søndag, men det hindret ikke VIF-rekruttenes tredje nederlag av tre mulige i seriespillet.

Vålerengas talentfulle kantspiller satt på benken under publikumsfesten på Ullevaal stadion lørdag kveld, men kom aldri innpå gressteppet.

Men han var tydeligvis inspirert. Han åpnet scoringsballet i en hendelsesrik 1. omgang der han gikk innover fra sin venstrekant og dundret ballen opp i nettaket bak en forfjamset Strømmen-keeper Jørgen Sveinhaug.

Mange bytter

Hadde det skjedd på Ullevaal ville han hatt støyplager ennå av desibelnivået.

Da var det spilt bare sju minutter i det kalde solskinnet.

Men det unge VIF-laget, som hadde ingen av de fem A-lagsspillerne som var med i troppen sist, slet med å holde trykket oppe. Laget hadde seks spillere med fra start som tilhører A-stallen.

Serieleder Strømmen var aggressive og det var fortjent da utligningen kom etter 13 minutter. Julian Mikalsen Kristengård vant en duell innenfor 5-meteren og satte ballen i mål.

Kampens store spiller

Men Jones El-Abdellaoui ga seg ikke. Han lå og lurte ute på venstrekanten og snaut 20 minutter var spilt da han fikk en ball i bakrommet som han startet riktig på, kom alene med keeper og satte dagens andre.

Målfesten fortsatte og nevnte Julian Mikalsen Kristengård var uhyre aktive. Først satte han inn utligningen etter at laget hans noen minutter før hadde fått annullert en scoring for offside. Så serverte han ballen til Jonas Brusgaard som kunne pirke ballen i mål fra fire meters hold.

Et ungt lag

Taha Usman erstattet VIF doble målscorer etter pause og han fikk en stor mulighet da han kom nesten alene med keeper rett etter hvilen. Men han brukte litt for lang tid og avslutningen ble blokkert.

I stedet var det kampens store spiller som markerte seg igjen. Julian Mikalsen Kristengård hang høyest etter et innlegg og headet inn andreomgangen første scoring. Dermed hat trick pluss en målgivende på dagens matchvinner.

Vålerenga hadde byttet ut sitt farligste våpen, så da ble denne omgangen en transportetappe, men der Strømmen var nærmere flere scoringer enn Vålerenga var redusering.

Strømmen er tabelleder i denne avdelingen med full pott etter tre kamper.

Neste oppgave for VIF2 er Strindheim på Intility søndag om en uke.

---

2. divisjon menn, avdeling 2 søndag:

Strømmen – Vålerengas 2. lag 4–2 (3–2)

Strømmen stadion: 292 tilskuere.

Mål: 0–1 Jones El-Abdellaoui (7), 1–1 Julian Mikalsen Kristengård (13), 1–2 Jones El-Abdellaoui (19), 2–2 Julian Mikalsen Kristengård (37), 3–2 Jonas Brusgaard, 4–2 Julian Mikalsen Kristengård (54).

Dommer: Karoline Marie Jensen, Furuflaten IL.

VIF2: Storm Strand-Kolbjørnsen – Maxwell Kardoe (Haniell Samson fra 79), Jesper Renshusløkken, Mateo Breivik Fisher, Jakob Granli – Brage Eie, Stian Sjøvold Thorstensen (Emin Pajic fra 47), Adrian Kurd Rønning (Gabriel Opsahl fra 47) – Obasi Onyebuchi ) Ivar Winje fra 72), Lorents Apold-Aasen, Jones El-Abdellaoui (Taha Usman fra 47).