Trikkeligaen

Frigg-gutten som senket Lyn: – Viktigste klubben å score mot

Det var kanskje en skjebnens ironi at det var en tidligere Frigg-spiller som var festbremsen i Lyns comeback på nest øverste nivå.

MELLØS STADION (Dagsavisen): For da Bo Hegland avsluttet kampens flotteste angrep med et skudd i vinkelen, var håpet om Lyn-poeng i åpningskampen ute.

Og det gledet selvsagt 19-åringen som scoret sitt første mål for sin nye klubb, Moss, som han kom til og debuterte for i fjor høst.

Les flere saker om Lyn her

Oppveksten på Majorstua

– Ja, jeg har jo hele fotballoppveksten min i Frigg, og da er det jo noe spesielt å score mot Lyn. Det er jo den viktigste klubben for meg å score imot, sier Bo Åsulv Hegland til Dagsavisen etter at han har måttet fortelle om målet og karrieren både til TV2 og lokalavisa i Moss.

Men den karrieren er ikke så mye mer omfattende at den lenge var i Frigg før han fikk et eksotisk opphold i serie A-klubben Lecce i Italia.

Da han kom hjem derfra ble han snappet opp av Moss, som trengte en ny målscorer.

Men Tørteberg på Majorstua var hans fotballmessige lekegrind som barn og ungdom.

Les også: Lyn-keeperen om hvorfor laget tapte (+)

Fikk hele skolegangen

Akkurat nå er Moss serieleder, for ingen lag scoret mer enn dem i seriepremieren.

– Hva har Frigg betydd for deg fotballmessig?

– Alt. Det er jo der jeg har lært alt om fotball etter at jeg begynte der som 9-åring. En fantastisk klubb med et veldig godt miljø. Og derfra fikk jeg sjansen til å prøve meg i Italia, sier Hegland til Dagsavisen.

I Thomas Myhres Mosselag er han ren spiss, og laget ble til slutt overlegne i kampen mot Lyn.

– Da den 2–0 scoringen kom skjønte jeg at kampen var tapt for vår del. En flott scoring av et lag som var bedre enn oss, innrømmer Lyn-trener Jan-Halvor Halvorsen overfor Dagsavisen.

Les også: God gang på billettsalget før Lyn – VIF (+)

Kunsten å ta neste nivå

Hegland viste sine smarte bevegelser og avslutningen hans var kampens flotteste. Han fikk det sekundet han trengte til å sikte på, og da satt ballen limt opp i vinkelen bak Lyn-keeper Alexander Pedersen.

Hegland følger med hvordan Frigg gjør det, de ble det mestscorende laget i sin avdeling i 3. divisjon i fjor, men misset opprykket. De prøver igjen i år.

For Hegland handler denne sesongen om å takle nivået i OBOS-ligaen etter at han kom til Moss i fjor høst. Høyere tempo og tøffere dueller lærte han mye av i Italia.

– Det handler om å ta steg, og jeg er jo fortsatt ung i dette gamet. En seier over Lyn var den best starten jeg kunne få, avslutter han.

Les også: Overgangsvinduet stenger onsdag: VIF fortsatt på jakt (+)

---

Resultater

Åpningsrunden i OBOS-ligaen endte slik:

Aalesund – Stabæk 1-1, Bryne – Start 3-1, Kongsvinger – Ranheim 2-1, Mjøndalen – Raufoss 1-1, Moss – Lyn 3-0, Sandnes Ulf – Egersund 3-4, Vålerenga – Sogndal 1-1, Åsane – Levanger 2-2.

---

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen