Trikkeligaen

Nå skal det snu for VIF-profilen: – Har vært veldig tungt

Simen Juklerød (28) har foreløpig ikke hatt full klaff etter at han kom tilbake til Vålerenga. Men nå håper backen at skadeproblemene er en saga blott.

VALLE (Dagsavisen): Juklerød kom hjem til Vålerenga fra belgiske Genk i fjor. Venstrebacken gikk rett inn på laget da VIF slo Lillestrøm 3-1 hjemme i september 2022. Om få dager, nærmere bestemt 1. mai, kommer LSK på besøk til Intility Arena igjen.

– Det er en helt lik oppgave som den gang, egentlig. Det blir fullsatt nå også. Vi har kanskje ikke samme flyt som forrige gang, men jeg føler vi har mye å revansjere i denne matchen. Jeg tror det blir veldig bra, sier Juklerød til Dagsavisen.

Dag-Eilev Fagermo har ikke fått sett like mye til Juklerød som han hadde håpet på etter returen fra Belgia. Kun 207 minutter ble det også i årets oppkjøring, som var nest minst av A-lagsspillerne etter Omar Bully.

– Simen har hatt en del småtteri, dessverre. Da tenker jeg på skader. Han har ikke fått ordentlig kontinuitet i treningsarbeidet. Det har gjort at det har blitt mer ut enn inn, sier VIF-treneren til Dagsavisen.

Les alt om Vålerenga her!

Klar til å starte for VIF igjen

– Hvordan får dere orden på det?

– Det har blitt jobbet med av det medisinske apparatet i hele vinter. Han har hatt ganske tung lyskeproblematikk. Det tar tid. Men nå har han fått trent bra i tre-fire uker, så nå nærmer han seg.

– Er han klar for å starte kamper igjen?

– Ja, han er klar til å starte nå, svarer Fagermo.

Dag-Eilev Fagermo på Vålerenga-trening onsdag.

Juklerød er enig i sjefens oppsummering.

– Det har vært en del skader siden jeg kom tilbake. Mye småtteri. Nå har jeg trent fire uker uten problemer, og det er første gang siden november. Så nå begynner det å komme seg. Jeg spilte 90 minutter for VIF 2 i 2. divisjon sist, og det gikk jo bra. Nå ser det mye bedre ut. Jeg har fått skikk på kroppen, så nå håper jeg å begynne å spille mer, forklarer 28-åringen, som foreløpig kun har fått innhopp i serien i år.

– Hvordan påvirker det den mentale biten å hele tiden slite med skader?

– Det er veldig tungt, og jeg har jo hatt det sånn en stund dessverre. Men i «offseason» trente jeg veldig mye skadeforebyggende. Lysken har jeg kontroll på nå. Så har det vært småting bortsett fra det. En uke inne, en uke ute. Men som sagt har jeg fire strake uker med trening nå, og da kommer det seg, sier Juklerød, som legger til at han gjør ekstra skadeforebyggende arbeid for å unngå mer skadetrøbbel.

Peker på Lillestrøm-grep

28-åringen kan nesten ikke vente på 1. mai-kampen mot rivalen.

– Det blir fantastisk, jeg gleder meg veldig. Forhåpentligvis får vi med oss fansen og byr på bra spill. Vi må bare være tro til det vi driver med, så skal det gå fint.

Han forventer spesielt mange innlegg fra de gul- og svartkledde.

– Jeg har sett Lillestrøm litt. Det er mange dødballer og innlegg. Jeg hørte Fagermo sa at de hadde hele 70 innlegg totalt. Innleggene kommer fra overalt i banen. Dypt, lavt, høyt. Vi må være «på» i boksen. Stå imot så godt vi kan, sier Juklerød.

Simen Juklerød på Vålerenga-trening onsdag.

Ifølge fotballstatistikk-nettstedet FBref er backen absolutt inne på noe når han snakker om de mange innleggene til «kanarifuglene»: LSKs Gjermund Åsen topper nemlig nettstedets «crosses»-kategori (innlegg) med 59 stykker så langt i Eliteserien 2023 – andremann på listen er Vikings Zlatko Tripic med 27.

– Vi må være offensive i hodet. Har ikke LSK ball, kan de heller ikke prikke innlegg. Vi skal ha høyt press og være som klegger, da blir det vanskelig for dem. Da er vi gode, sier Juklerød.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Backen er sterk i troen før rivaloppgjøret.

– Det blir nesten som en cupfinale. Jeg har en god magefølelse, sier Juklerød smilende.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Mer fra Dagsavisen