Kvalik uunngåelig for Skeid etter stortap i Bergen

(Brann – Skeid 3-0). Det var egentlig aldri tvil om hvor poengene skulle ende da Skeid gjestet Brann i Bergen. Nå må Gard Holmes mannskap innstille seg på kvalik for å unngå nedrykk til 2. divisjon.

Niklas Castro (2) og Aune Heggebø sikret poengene for serievinneren hjemme i Bergen. Resultatet gjør at Skeid på kvalifiseringsplass i 1. divisjon har sju poeng opp til både Åsane, Bryne og Fredrikstad på trygg grunn når to kamper gjenstår. FFK slo tabelljumbo Stjørdals/Blink 2-1 borte mandag.

Ifølge Eurosport hadde ikke Brann holdt nullen mot Skeid siden 1970 før kampen. Bergenserne hadde faktisk måttet tåle baklengs i 19 strake kamper siden den gang. Men denne mandagskvelden ble rekken brutt, dessverre for Skeid-trener Gard Holme og hans mannskap.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Castro-perle

Brann tok kommandoen i oppgjøret fra start av. Sivert Heltne Nilsen løsnet skudd før det var spilt et minutt på naturgresset i Bergen, men Skeid-keeper Lars Kvarekvål var med på notene. Returen fikk Skeid-forsvaret klarert.

Kort tid etter la tidligere Vålerenga-spiller Felix Horn Myhre inn til Niklas Jensen Wassberg, men sistnevnte headet like over mål.

Skeid hadde svært lite å by på omgangen – og kampen – gjennom, men etter ti minutter fikk Johnny Buduson en av gjestenes få muligheter. Spissen mottok ballen inne i Brann-boksen, men skuddet fra skrått hold gikk like utenfor.

Kort tid etter skjøt vertenes Niklas Castro rett på Kvarekvål fra kort hold, men etter en knapp halvtime fikk han nettsus. Fra 17-18 meter curlet Castro Brann i ledelsen med en frisparkperle bak en flyvende Kvarekvål.

Brann fortsatte presset. Wassberg skjøt like over etter bra kombinasjonsspill sju minutter før hvilen, og på den påfølgende corneren holdt ballen å snike seg inn i nettet etter klabb og babb. Skeid fikk imidlertid klarert med nød og neppe.

Men klareringen uteble få minutter etter, da Brann utnyttet sløvt forsvarsspill av bortelaget. Felix Horn Myhre fikk spille upresset inn til Aune Heggebø, som fra god posisjon satte inn 2-0 bak Kvarekvål. Med tanke på hvordan matchen hadde sett ut til da, så det da svært tungt ut for Skeid.

Kongsvinger neste for Skeid

Og det samme kampbildet fortsatte etter pause. Aune Heggebø fikk en stor mulighet etter flott Brann-spill noen minutter ut i 2. omgang, men Kvarekvål i Skeid-buret vartet opp med atter en god redning.

Skeid maktet ikke å legge trykk på hjemmelaget. Innbytter Kristoffer Hoven kom dog til en heading inne i Brann-boksen, men forsøket ble ikke hardt nok og spratt inn i hendene til tidligere Vålerenga- og Sogndal-keeper Mathias Dyngeland i Brann-buret.

Brann var langt nærmere ny scoring enn det Skeid var redusering. Vegard Leikvoll Moberg fikk en ball i nettet mot slutten, men ble avvinket for offside. Bård Finne dunket til fra distanse, men Kvarekvål fikk akkurat slått til corner med et tigersprang av en redning. Sivert Heltne Nilsen fikk også en stor mulighet like før full tid, men Skeid slapp med skrekken. Men på overtid punkterte Castro oppgjøret med 3-0. Dermed endte matchen med tremålsseier for det suverene opprykkslaget fra Bergen.

Skeid tar imot Kongsvinger hjemme i nest siste runde. Den kampen spilles førstkommende lørdag.