Skeid stoppet Start og sendte samtidig Grorud ned

(Skeid - Start 3-2). Skeid fortsetter jakten på sikker plass. Med stor suksess.

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen): Opprykksjagende Start opplevde marerittet. De hadde ballen mest, men motstanderen var hundre prosent mer effektiv. Fem strake Start-seire stoppet ved Sinsenkrysset. Og en konsekvens av Skeids trepoenger er at både Stjørdals-Blink og Grorud rykket ned til 2. divisjon.

David Hickson scoret Skeids tredje og avgjørende mål.

– Mitt morsomste mål i Skeid-trøya. Jeg tenkte ikke så mye, men vi fikk til mye i det angrepet, sier David Hickson (25) til Dagsavisen.

Tre kamper gjenstår og denne Skeid-gjengan har ambisjonene klare: Ni poeng til!

Skeid fikk den starten de ønsket seg da Per-Magnus Steiring ruvet i luftrommet og headet inn corneren fra Bendik Rise allerede etter seks minutter. Det skjedde rett foran de tallrike Start-supporterne som hadde tatt plass på tribunen ned mot Sinsenkrysset.

Misbrukte sjansene

Start kjemper febrilsk om opprykk og jager direkte opprykksplass med seier på Nordre Åsen. De hadde altså fem strake seire bak seg, sist overtidsgevinsten mot KFUM Oslo i Kristiansand sist helg.

Etter Skeid-ledelsen tok Start gradvis over initiativet og etter hvert dominerte totalt. Et par-tre gedigne sjanser ble misbrukt, mens Skeid lå kompakt og jaktet overganger.

Kristoffer Hoven får en enkel jobb med å skyve ballen over mållinja til Skeids andre scoring.

Pussigst var det da Skeid-keeperen skled da han skulle ut og snappe en ball, men Start-spiss Alagie Sanyang (tidligere KFUM Oslo) ble løpt opp av Fredrik Berglie da han skulle plassere ballen i mål.

Smart og kjapp kontring

Og da kontringen endelig kom ga det uttelling. Johnny Buduson brukte farten sin, finten hans overrumplet Start-keeper Jasper Torkildsen og fra dødlinja serverte Buduson rett til Kristoffer Hoven som hadde løpt i posisjon. Han kunne ikke bomme fra en meter.

Dermed 2–0 og optimismen skinte med sola på Nordre Åsen.

Men på overtid av 1. omgang kom reduseringen etter et vedvarende Start-press da utlånet fra Haugesund Joachim Holtan fant en åpning i et overbefolket Skeid-felt.

Hicksons stolte øyeblikk

Start fortsatte kjøret etter hvilen, men ikke med samme intensitet. Holtan kom igjen alene med Skeid-keeper Kvarekvål, men avslutningen ble for svak.

På den andre siden fikk Marcus Melchior Skeids største sjanse, men da han vendte opp ved straffemerket var Start-klippe Vito Wormgoor i veien.

Men kampens Skeid-øyeblikk kom etter 70 minutter, et angrep som ble startet og avsluttet av David Hickson. Han vandret og driblet på venstrekanten, etter hvert ble andre involvert og kampens beste Skeid-angrep ble avsluttet ved at Sulayman Bojang kom seg ned til dødlinja og la overlegget rett på hodet til Hickson som headet inn 3–1.

Ny spenning på overtid

Gutten som scoret sitt første mål på dette nivået mot Bryne sist, scoret dermed i andre kamp på rad. Og det kan vise seg å være svært avgjørende.

Men ingen Skeid-kamp uten innslupne mål på overtid. Joacim Holtan scoret sitt andre og dermed var det ny spenning. Men denne gangen klarte Skeid å holde unna.

Skeid-trener Gard Holme var en lettet mann etter seieren over Start.

Skeid-trener Gard Holme hisset seg kraftig opp over at dommeren la til tre minutter i tillegg til tilleggstid.

– Slik er det når storklubber møter mindre meritterte lag. Men desto deiligere at vi dro dette i land. Vi startet i 3-5-2 for å forvirre Start litt, men la om etter pause. Det var et riktig valg, begge deler, sier Holme til Dagsavisen.

– Dere sendte samtidig Blink og Grorud ned?

– Det gjorde vi kanskje, ja. En effektiv søndag for oss!

Skeid er nå bare ett poeng bak Bryne på sikker plass, men Bryne spiller mot Fredrikstad mandag.

Skeids tre gjenstående kamper er Brann (b), Kongsvinger (h) og Stjørdals-Blink (b). Brann har rykket opp og Blink har rykket ned, mens Kongsvinger er med i det jevne racet om kvalifiseringsplasser for opprykk.

---

1. divisjon menn søndag:

Skeid – Start 3–2 (2–1)

Nordre Åsen: 1048 tilskuere.

Mål: 1–0 Per-Magnus Steiring (6), 2–0 Kristoffer Hoven (35), 2–1 Joacim Holtan, 3–1 David Hickson (71), 3–2 Holtan (90+3)

Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger IL.

Gule kort: Per-Magnus Steiring, Maxwell Effiom, Skeid, Eirik Schulze, Start.

Skeid: Lars Martin Kvarekvål – Per-Magnus Steiring, Fredrik Berglie, Hayder Altai – Sulayman Bojang Marcus Melchior, Ulrich Ness, Bendik Rise, David Hickson – Johnny Buduson (Maxwell Effiom fra 65), Kristoffer Hoven.

Øvrig kamp søndag: Sogndal - Stjørdals/Blink 6-1.

Spilt lørdag: Mjøndalen – Brann 3-1.

Spilles mandag: Fredrikstad – Bryne, KFUM Oslo – Stabæk, Ranheim – Kongsvinger, Sandnes Ulf – Grorud, Åsane – Raufoss.