Trikkeligaen

Fem ting å merke seg etter ydmykelsen mot Glimt

(Vålerenga – Bodø/Glimt 0-6). Medaljetoget har forlatt perrongen, Vålerenga. Nå er det høyst trolig for langt opp til Knutsens og Rekdals gutter. Og det koster dyrt.

Vi fulgte kampen live!

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Det gikk ikke som det skulle for Dag-Eilev Fagermo og co. i det uhyre viktige oppgjøret mot Bodø/Glimt søndag. Hjemmelaget ble liggende veldig dypt og slet fra start av, men et tidlig rødt kort på 0-0 ødela uansett mye for vertene. Her er noe av det vi tar med oss fra stortapet:

1. Medaljehåpet som brast

Avstanden opp til Glimt og RBK er nå på henholdsvis ni og åtte poeng for Vålerenga. Det er vanskelig å se for seg at Kjetil Knutsen og Kjetil Rekdals menn skal rote vekk det forspranget til VIF, selv om lagene skal møtes innbyrdes. Søndagens tap var ikke bare en sportslig nedtur for Vålerenga. Det er nemlig millionforskjell på å ta medalje i Eliteserien, kontra å ikke gjøre det. Fjerdeplassen er verdt over fem millioner kroner mindre enn tredjeplassen. Femteplass gir rundt en million mindre enn fjerde.

2. Noe å lære av, Sjøeng

Denne matchen ble blytung for Magnus Sjøeng i Vålerenga-buret. Keeperen, som nylig skrev ny kontrakt med VIF, fikk det røde kortet da Amahl Pellegrino gikk ned på vei gjennom. Kontakten var ikke stor, men dommer Rohit Saggi dro resolutt opp det røde på direkten. Da skjønte alle at det kom til å bli vanskelig for vertene. Å spille lenge med ti mot elleve mot et godt Glimt-lag, blir svært vanskelig. Sjøeng, som nok var litt uvøren i situasjonen, må lære av det – og vokse på det. Neste gang har han kanskje litt mer is i magen. Han kan også ta med seg at støtten fra Klanen er der. De sang ungguttens navn etter kampslutt.

Sondre Rossbach erstattet Sjøeng og fikk sin Vålerenga-debut i Eliteserien mot de gulkledde. Det ble ikke en hyggelig opplevelse. Rossbach kunne dog ikke gjøre mye med baklengsmålene.

Les alt om Vålerenga her!

3. Et dårlig Glimt-år for Vålerenga

To kamper, to tap, 1-11 i målforskjell. 1-5-tap i Bodø og nå 0-6-tap i Oslo. VIF har noe å revansjere mot bodøværingene i 2023.

4. Tyske klubber på plass

Dagsavisen kjenner til at flere tyske klubber, deriblant Bundesliga-kjempen Schalke 04, var på plass for å se Vålerengas juveler i aksjon mot Glimt. Osame Sahraoui har tidligere fortalt Dagsavisen om interessen fra tysk fotball. Odin Thiago Holm er også en ettertraktet herremann. Men søndag var flybilletten kanskje ikke verdt pengene for speiderne. Det blir krevende å bedømme offensive spillere i en kamp med elleve mot ti, og før utvisningen fikk verken Sahraoui eller Holm lite til. Sahraoui lyktes omtrent ikke med noen av driblingene sine mot Glimt-forsvaret, mens Holm slet med å koble grep på midten mot Patrick Berg og co.

5. Strandberg-skaden merkes

Hvor mye savnet VIF stopperbauta Stefan Strandberg mot Rosenborg sist og mot Glimt nå? Antakelig ganske mye. Hele forsvarsrekka virket usikker og passiv mot bodøværingene søndag. Strandbergs retur kan ikke komme raskt nok.

---

Kampfakta

Fotball, Eliteserien menn

Vålerenga – Bodø/Glimt 0-6 (0-3)

Intility Arena, 10.366 tilskuere

Mål: 0-1 Runar Espejord (18), 0-2 Amahl Pellegrino (32), 0-3 Pellegrino (39), 0-4 Ola Solbakken (60), 0-5 Patrick Berg (64), 0-6 Albert Grønbæk (79)

Gult kort: Amor Layouni, Vålerenga. Marius Høibråten, Bodø/Glimt.

Rødt kort: Magnus Sjøeng, Vålerenga.

Dommer: Rohit Saggi, Drafn

Vålerenga (4-3-3): Magnus Sjøeng – Vegar Eggen Hedenstad, Jonatan Tollås Nation, Fredrik Oldrup Jensen, Simen Juklerød – Tobias Christensen (Sondre Rossbach fra 16.), Odin Thiago Holm (Seedy Jatta fra 71.), Petter Strand – Amor Layouni (Magnus Bech Riisnæs fra 78.), Torgeir Børven (Henrik Udahl fra 78.), Osame Sahraoui (Henrik Bjørdal fra 46.)

---

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!





Mer fra Dagsavisen