Trikkeligaen

Mener VIFs keeperjuvel har noe forgjengeren manglet: – Det er helt rått

Magnus Sjøeng (20) skrev nylig under på en langtidskontrakt med Vålerenga. Dag-Eilev Fagermo hyller keeperkometens råskap og gleder seg til fortsettelsen.

VALLE (Dagsavisen): Da Dagsavisen for et knapt år siden intervjuet Fagermo om Kjetil Haug, Sjøengs forgjenger, etterlyste Fagermo råskap hos den nåværende Toulouse-keeperen. Dét er ikke mangelvare hos Sjøeng, skal man tro VIF-treneren.

– Magnus har råskap. Spisskompetanse. Han har ekstrem rekkevidde. Bra eksplosivitet også, til å være såpass stor. Selv om han er lang, reagerer han raskt. Nå trenger han erfaring, han trenger å utvikle seg med beina og han trenger å utvikle kommunikasjonen. Så kan han bli enda litt råere i feltet. Men utgangspunktet er helt rått, sier Fagermo til Dagsavisen.

Dag-Eilev Fagermo på torsdagens Vålerenga-trening.

Les alt om Vålerenga her!

Kjempetalent

– Er du overrasket over at han i så ung alder har tatt så godt vare på muligheten?

– Ja. Jeg er ikke overrasket over talentet, for jeg har flere ganger sagt at han er et av de største talentene jeg har hatt. Men at han har tatt nivået så bra, har overrasket meg litt. Så må jeg ta med at han ikke har hatt så mye å gjøre, siden vi har vært sterke. Det har nok vært en fordel å kunne skli inn og bygge selvtillit i så måte, svarer Vålerenga-treneren.

Magnus Sjøeng er enig med sjefen.

– Jeg har fortsatt en del å gå på, for eksempel med ballen i beina. Pasningsbiten. Jeg skal også fortsette å utvikle feltarbeidet. Bli litt tryggere der, da. Jeg har jo utrolig bra rekkevidde, og får god bruk for den i feltet. Men jeg skal jobbe enda mer med timingen, forsikrer keeperkometen.

Hans nye VIF-avtale løper til 2026.

– Jeg skrev under fordi klubben ville gi meg tillit. De ønsket å vise at det er meg de satser på. Jeg er veldig takknemlig for kontrakten og tilliten. Som jeg har sagt før, gir den tilliten meg en trygghet som jeg kan ta med meg ut på banen, forklarer den høyreiste 20-åringen som er 197 centimeter på strømpelesten.

Skal stenge buret mot Bodø/Glimt

Magnus Sjøeng er klar på hva som er ambisjonen.

– Først og fremst er det å ta medalje med Vålerenga. Det kan kanskje bli tøft i år, men det er i hvert fall noe å sikte mot neste år. På sikt er drømmen selvfølgelig å spille ute i Europa, sier han.

Søndag tar Sjøeng og Vålerenga imot Bodø/Glimt på Intility Arena. Skal det være medaljehåp for VIF, må bodøværingene slås. Da hjelper det hvis Sjøeng stenger buret. De gulkledde har scoret 64 ganger så langt – det er flest i Eliteserien 2022.

– Magefølelsen er god før Glimt-kampen. Vi hadde en tøff kamp mot Rosenborg sist, men har analysert og lært av den. Jeg tror vi har gode muligheter på søndag, sier sisteskansen.

Selv er han klar på hva som er egen hovedoppgave.

– Jeg skal «coache» forsvaret foran meg, slik at vi får få skudd imot, sier han smilende.

Bodø/Glimt kommer fra 0-1 tap for Arsenal i Europaligaen på Aspmyra torsdag. Laget skapte mange sjanser, men klarte ikke å score.

Skal det gjenta seg?

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Nyeste fra Dagsavisen.no: