Trikkeligaen

Vil sette scoringsrekord mot gamleklubben: – Vi må bare fortsette som i dag

I en kamp der Lyn var best i alt, scoret Henrik Elvevold sitt niende mål. Det er tangering av bestenoteringen fra Lokomotiv Oslo, som Lyn møter i neste kamp. Det oppgjøret skal Lyn-helten markere med scoringsrekord som senker gamleklubben.

BISLETT (Dagsavisen): Etter å ha havnet under i alle kampene etter sommerpausen, var det aldri noe snakk om det i tirsdagens kamp mot Skeid-rekruttene. Lyn gikk ut i hundre og skapte sjanser på løpende bånd, og da David Tavakoli satte inn kampens første mål kunne Henrik Elvevold i praksis nesten avgjøre kampen med sin 2-0-scoring allerede etter 17 minutters spill.

– I dag er vi på fra start, og får ut det vi har jobbet med på trening, og det er bare deilig å få det ut i kamp. Vi har ikke hatt for mange av disse storseirene, så det var godt å få en ordentlig storseier også. Med en ordentlig gressmatte, flomlys og at Bastionen stiller med så mange lå alt til rette for det, forteller Elvevold til Dagsavisen etter kampslutt.

Bastionen leverte sedvanlig liv og røre på tribunen under Lyns kamp, med synging, klapping og blussing.

Holder Nordstrand og Midtgård unna

Toppscorer David Tavakoli satte inn det første på straffe, før Elvevold fluktet inn 2-0-målet på en corner der Anders Bjørntvedt Olsen headet ballen til Elvevold. Like over halvtimen spilt var det Herman Solberg Nilsens tur til å score, da han scoret alene med Skeids nysignering fra Premier League, Palmi Arinbjörnsson, etter en strålende flikk av Tavakoli som satte inn 4-0 fire minutter før pause.

– I dag var en kamp der vi fikk spillet vårt til å flyte slik vi ønsker det, og fremstår slik vi har trent på og ønsker å se ut. Da kommer også målene, og det var fint å få en sånn seier foran Bastionen som leverer strålende også i dag, forteller Tavakoli.

Med to mål fra Nordstrands Oliver Midtgård i lørdagens 2-1-seier over Oppsal, var Nordstrand a poeng på tabelltopp før dagens kamp. Samtidig lurket Midgård bare ett mål bak Tavakoli, så det å få gjenopprettet luka både på tabellen og toppscorerkampen gjorde godt for Lyn-spissen.

– Det viktigste er selvsagt at laget gjør det bra, men det er klart jeg vil dra i land toppscorertittelen også. Når Oliver scoret to mål i helgen, var det bra at jeg fikk satt inn to mål jeg også, selv om jeg burde scoret mange flere, sier Tavakoli som var imponert over Skeid-nykommeren Arinbjörnsson mellom stengene.

– Hadde det ikke vært for han, så kunne vi scoret mange flere mål her i dag. Du ser at han har kvaliteter som går utenpå de fleste keeperne i 3. divisjon. Det er ikke mange keepere i 3. divisjon som klarer å plukke fram flere av de redningene han varter opp med i dag, så der ser det ut til at de har fått seg en solid keeper, sier Tavakoli om gamleklubbens islandske nyervervelse.

David Tavakoli var som vanlig en populær mann blant den yngre garde på Bislett, etter to nye scoringer for Lyn mot Skeid-rekruttene.

Gleder seg til møtet med gamleklubben

Der Tavakoli jakter toppscorertittel, jakter Henrik Elvevold personlig rekord i antall scorede mål på en sesong. Den er på ni, fra da han spilte i Lokomotiv Oslo i 2019, og med dagens mål har han også scoret ni ganger. Dermed tyder alt på at det blir en historisk dyr sesong også for bestemor, som betaler Elvevold 1000 kroner per scoring.

– Jeg hadde ni mål den ene sesongen jeg spilte i «Loket», og det er min beste sesong til nå, så det hadde selvsagt vært veldig kult om jeg kunne scoret mot Lokomotiv Oslo og satt rekord i kampen mot dem. Det ligger fint til rette for akkurat det nå, sier Elvevold som gleder seg til kamp mot gamlelaget.

– Det blir veldig gøy å møte dem, som det alltid er, og spesielt nå som kampen er flyttet til Frogner stadion med den ekstra rammen det skaper. De spiller positiv fotball, og alt ligger til rette for at det skal bli en kjempeartig kamp, så må vi bare ta med oss det vi gjør i dag slik at vi også vinner den kampen. For det må vi, understreker publikumsfavoritten.

Med dagens seier gjenopprettet Lyn luka på tre poeng ned til Nordstrand, men med sju kamper igjen å spille er det langt fra noe som er avgjort. Likevel mener Elvevold dagens seier sender en klar beskjed.

– Nordstrand er veldig gode, så vi må bare fortsette å vinne. Vi kan ikke slippe oss ned i noen kamp, og må bare fokusere på oss selv og levere så godt vi kan i hver kamp som gjenstår. Nordstrand kan komme så nære de bare vil, men så lenge vi gjør jobben vår, skal de ikke få ta fra oss dette opprykket, avslutter han mens taktfaste rop fra Bastionen om Elvevold runger ut over Bislett.

Mer fra Dagsavisen