Nordstrand holder presset oppe på Lyn – slik gikk runde 19 av Trikkeligaen

Den 19. runden av Trikkeligaen spilles denne helgen, og avsluttes tirsdag. Nordstrand og Lokomotiv Oslo fortsatte sin seiersrekke og satte press på Lyn, som spiller først tirsdag. Les mer om lørdagens kamper her.

FRØYA – LOKOMOTIV OSLO 0-3 (0-1): På det som er årets sosiale tur for alle involvert i Lokomotiv Oslo til Bergen, var det gjestene fra Oslo som kom best i gang i solskinnet på Frøya Idrettspark. Mads Bådsvik måtte se sitt forsøk bli reddet på streken allerede etter ni minutters spill, men Loket-spissen skulle revansjere seg da han var involvert i lagets første scoring nærmere halvtimen. Han slo nemlig ballen videre til Joakim Birkeland, som alene med keeper sendte Loket i ledelsen.

Flere mål ble det ikke før pause, men kvarteret ut i den andre omgangen doblet Loket ledelsen. Diego Campos spilte en lekker boksåpnerpasning til Bådsvik ute til høyre, som slo et perfekt vektet innlegg på bakerste stolpe. Der dukket Erik Barrachina opp og bredsidet ballen knallhardt i mål. Loket-kaptein Mika Mykkeltvedt, som spilte for Frøya fra 2011 til 2018, fastsatte sluttresultatet til 3-0 på straffe minuttet før slutt. Les mer, og få reaksjoner fra den kampen her.

NORDSTRAND – OPPSAL 2-1 (1-0): Nordstrand tapte meget overraskende 4-0 i det motsatte oppgjøret tidligere i sesongen, og laget som jakter Lyn på tabelltopp var derfor meget revansjesugne hjemme på «Niffen» lørdag. Hjemmelagets storscorer Oliver Midtgård sendte vertene i ledelsen med det siste touchet på ballen før pause, etter godt forarbeid av Reda Chikh fra kanten.

Midtgård var ikke ferdig med det, og satte inn sitt 18. mål på 19 seriekamper bare seks minutter etter hvilen. Målet denne gang kom etter et blokkert skudd fra Luka Fajfric, der målsniken var først på returen. Oppsal svarte omtrent umiddelbart, da Kalle Roba stanget inn reduseringen sju minutter senere, men flere mål ble det ikke og dermed kunne Nordstrand juble for tre nye poeng. Litt for mye jubling til Oppsals smak, som gjorde at det ble håndgemeng og delt ut et rødt kort til Mohammed Abbas etter kampslutt. Les mer om det, og få reaksjoner fra kampen her.

READY – GREI 3-2 (1-1): Divisjonens to bunnlag møttes til en vaskeekte sekspoengskamp i nedrykkstriden på Gressbanen kunstgress lørdag, og i kampen ingen av lagene kunne tape var det gjestende Grei som kom best i gang. Erik Eck Jørgensen presset inn et flott skudd nede i hjørnet etter drøye 20 minutters spill. Magnus Arnesen utlignet for Ready ti minutter senere, da han kom stormende inn i Greis 16-meter for å stange inn et innlegg fra Edonis Mulaj. 1-1 sto seg også til pause, noe som ikke hjalp noen av lagene.

Etter hvilen var det Ready som var best i det meste fra start, og vertene tok da også ledelsen da innbytter Thomas Knutsen bøyde et skudd i lengste hjørne etter omlag timen spilt. Grei fikk en stor mulighet ved Isak Løvlund kvarteret før slutt, før Ebrima Jammeh utlignet på en heading fem minutter før slutt. Men bare to minutter senere avgjorde Readys Erlend Storseth kampen, også det etter et langt innlegg inn i boksen og en heading. Jammeh ble utvist på overtid for Grei, og etter sju nervøse overtidsminutter vant Ready.

Vertene tar seg med det opp på 14 poeng, og nå bare tre poeng bak trygg plass. For Grei er det sju poeng opp til Stabæk 2, med sju kamper igjen å spille. Du kan lese mer om den kampen her.

LYN – SKEID 2 6-0 (4-0): Etter å ha havnet under i alle kampene etter sommerpausen, var det aldri noe snakk om det i tirsdagens kamp mot Skeid-rekruttene. Toppscorer David Tavakoli satte inn det første på straffe, før Elvevold fluktet inn 2-0-målet på en corner der Anders Bjørntvedt Olsen headet ballen til Elvevold.

Like over halvtimen spilt var det Herman Solberg Nilsens tur til å score, da han scoret alene med Skeids nysignering fra Premier League, Palmi Arinbjörnsson, etter en strålende flikk av Tavakoli som satte inn 4-0 fire minutter før pause. Solberg Nilsen scoret sitt andre mål for dagen rundt 20 minutter før slutt, før Kristijan Coric fikk æren av å fastsette sluttresultatet med en skikkelig suser i krysset. Du kan les mer om den kampen her.

GRORUD 2 – KJELSÅS 2 1-2 (1-1): I den lave kveldssola over Groruddalen startet Kjelsås’ rekrutter best. De første ti minuttene tilhørte guttene fra Oslos tak. Det var store avstander i hjemmelagets forsvar og det utnyttet Pakow Bonful til det fulle. Han fikk tid og rom til å trekke inn sentralt, skuddet fra 16 meter var ikke hardt, men presist. Ned i nærmeste hjørne og en tidlig ledelse for gjestene.

Utligningen ti minutter senere var forbløffende lik målet som sikret A-laget sesongens første seier dagen før. Fredrik Finnøy slo et innlegg fra venstre, og inne foran mål møtte Hristov ved første stolpe. I motsetning til Peter Godly Michael styrte Hristov ballen inn med hodet. Men i motsetning til A-laget skulle ikke det målet holde til seier, da en småfrekk hælklakk-scoring fra Bonful avgjorde for Kjelsås-rekruttene etter timen spilt. Du kan lese mer om den kampen her.

Andre resultater: Sandviken – Os 2-1, Stabæk 2 – Fyllingsdalen 2-0.