Lyn havnet igjen under og måtte slå tilbake: – Fornøyd med moralen i laget

(Fyllingsdalen – Lyn 2-4) For tredje kamp på rad etter ferien havnet Lyn under, men et kremmerhus i krysset mot slutten fra Henrik Elvevold gjør at Jan Halvor Halvorsens menn fortsatt holder seg tre poeng foran Nordstrand på tabelltopp.

Lyn klarte bare uavgjort i lagets første bortekamp etter ferien, men slo tilbake med seier over Grei sist. Det gjør at Jan Halvor Halvorsens menn har tre poeng ned til Nordstrand, før turen gikk til Bergen og Fyllingsdalen søndag. På den turen var Lyn forsterket med Ibba Laajab, men den gamle storscoreren måtte finne seg i å sitte på benken fra start, men skulle komme inn og spille en avgjørende rolle.

Laajab var nemlig involvert i begge Lyns ledermål til 1-2 og 2-3, og var med det med på å sikre fortsatt tabelltopp for Lyn. Igjen havnet laget under, men klarte å snu kampen til sin favør og er fortsatt ubeseiret. Noe som gleder Jan Halvor Halvorsen.

– Vi visste at vi kom til en vanskelig bortekamp, da Fyllingsdalen har hatt en god rekke i det siste. Derfor er jeg veldig fornøyd med moralen i laget, og at vi nok en gang snur en kamp og forblir ubeseiret. Nå har vi spilt 18 kamper uten tap, og det sier mye om lagmoralen og det kollektivet vi har i Lyn, sa Halvorsen til Direktesport etter kampen før han fortsatte:

– Igjen scorer vi mange mål, og vi kunne ha scoret flere. Jeg har mange strenger å spille på, og er veldig godt fornøyd med at vi klarte å snu det her slik at vi fikk med oss tre poeng hjem.

Fyllingsdalen scoret på mønsterkontring

På Varden Amfi fikk vertenes Filip Mardal en god mulighet til å sende Fyllingsdalen i ledelsen før det var spilt to minutter, da han plukket opp en ball i bakrom som ble dårlig headet hjemover fra en Lyn-forsvarer. Vinkelen ble litt spiss for Mardal, som satte ballen en meter eller to utenfor målet.

Lyn hadde det meste av ballen etter det, men klarte ikke skape noen store farligheter i starten av kampen. Anders Bjørntvedt Olsen snuste på et par muligheter, men begge kantspillerens forsøk ble avverget før han kom seg til skudd. Etter kvarteret spilt vartet så vertene opp med et mønsterangrep, og tok med det ledelsen etter et nydelig innlegg fra nevnte Mardal. Det innlegget traff pannebrasken til Fyllingsdalen-spiss Anders Waagan som styrte headingen helt ut i hjørnet, utagbar for Alexander Hurlen Pedersen.

Bjørntvedt Olsen traff tverrliggeren

Lyn fikk en kjempemulighet til å utligne da en Fyllingsdalen-spiller skled, og Anders Bjørntvedt Olsen overtok ballen. Kantspilleren forserte inn i vertenes boks og fant David Tavakoli ute på 16-meteren, men denne gangen ble det ikke fullklaff for divisjonens toppscorer. Tavakoli bredsidet forsøket sitt et godt stykke utenfor, i det som var Lyns største sjanse så langt i kampen.

Fyllingsdalens målscorer Anders Waagan kom seg like før halvtimen var spilt til innlegg, etter å ha vunnet sin duell ute på kanten. Innlegget fant en ganske så upresset Ivar Mykkeltvedt, som fikk boltre seg med stor plass inne i Lyn-boksen. Fyllingsdalen-spilleren valgte imidlertid å avslutte på direkten, og styrte innlegget fra Waagan langt over, selv om han hadde langt bedre tid på seg.

Lyn fikk satt Fyllingsdalen litt under press et par minutter senere, men gjestene ofret seg inne i boksen og kastet seg ned for å blokkere et par skuddforsøk og fikk til slutt slått ballen langt opp på Lyns banehalvdel der serielederen startet på nytt. Ti minutter før pause kom Ole Breistøl seg fra igjen, og slo inn til Bjørntvedt Olsen som fluktet forsøket rett i tverrligger. Tavakoli plukket opp returen, men skuddet hans ble blokkert til corner, som det ikke ble noenting av.

To kjappe fra Lyn snudde kampen

Med unntak av et par spede forsøk fra Ole Breistøl, slet Lyn med å skape det helt store, og Fyllingsdalen kom seg litt mer med i kampen de siste ti minuttene før pause. Lyn fikk slått et par innlegg inn i vertenes 16-meter på overtid, men de hadde Fyllingsdalen ingen problemer med å stange ut, og dermed var det hjemmelaget som kunne gå til pause med ledelsen.

Lyn gikk rett i strupen på Fyllingsdalen etter pausen, men kampbildet fortsatte litt som i den første omgangen. Lyn har mye ball, men klarte ikke å skape de store sjansene. Men sju minutter ut i omgangen skulle det endre seg, da William Sell utlignet for gjestene. August Randers gjorde et godt forarbeid på kanten og la inn, og da ballen plutselig havnet i beina på stopper William Sell lot han seg ikke be to ganger og banket ballen i nettet fra ti meters hold.

Da vi dro oss mot timen kastet Jan Halvor Halvorsen innpå Ibba Laajab til sin Lyn-debut. Han kom inn i et dobbeltbytte med Henrik Elvevold, mens Anders Bjørntvedt Olsen og Martin Bakken gikk av. Minuttet senere tok Lyn ledelsen, og Laajab var involvert med en gang. Hans innlegg fant Even Bydal, som måtte se sitt skudd bli blokkert. Først på pletten til å reagere var Ole Breistøl, som snurret rundt og satte inn Lyns ledermål nede i hjørnet.

Innbytter Elvevold berget Lyn

Lyn hadde grei kontroll på gjestene som hadde lite å komme med etter Lyns ledermål, men plutselig kom utligningsmålet etter et brudd inne på Lyns banehalvdel. Ballen gikk ut på kanten, før den ble slått inn igjen i midten av Lyns 16-meter. Gjestenes David Tufta beholdt roen, og plasserte ballen ut til siden, og bragte balanse i regnskapet på det første Fyllingsdalen hadde å komme med etter 2-1-scoringen til Ole Breistøl drøye ti minutter tidligere.

Lyn-benken svarte med å slenge innpå mer offensivt krutt i Anwar Pellegrino, men Fyllingsdalen hadde initiativet da vi gikk inn i de siste ti minuttene på Varden Amfi. Sju minutter før slutt tok Lyn på ny ledelsen, og igjen falt ballen Lyns vei inne Fyllingsdalens 16-meter. Laajab dempet et innlegg på brystet på bakerste stolpe og slo ballen inn i midten. Der fikk Henrik Elvevold først en sjanse, og så en sjanse til etter et blokkert skudd. På mulighet nummer to banket innbytteren ballen i krysset og Lyn tilbake i ledelsen.

Med Nordstrand-seier borte mot Kjelsås 2 trengte Lyn seieren for å opprettholde forspranget på tre poeng på tabelltopp, og på overtid sikret Lyn seieren etter et godt innlegg i retning av David Tavakoli. Toppscoreren kom ikke på ballen, men presset fram et selvmål fra Fyllingsdalens Sindre Aga. Dermed snudde Lyn til seier også denne gangen, og leder fortsatt ligaen med tre poeng.

---

3.divisjon avd. 1 – runde 18

Fyllingsdalen – Lyn 2-4 (1-0)

Varden Amfi

Mål: 1-0 Anders Waagan (15.), 1-1 William Sell (52.), 1-2 Ole Breistøl (60.), 2-2 David Tufta (72.), 2-3 Henrik Elvevold (83.) 2-4 Sindre Aga selvmål (90.)