Trikkeligaen

Lyn ute av cupen: – Den er brutal

(Kolbotn – Lyn 1-0). Lyn spilte en god bortekamp mot Kolbotn, men en corner kvarteret før slutt senket Oslo-laget, som dermed er ute av cupen.

SOFIEMYR (Dagsavisen): Lyn hadde flust av muligheter mot Kolbotn, men en corner etter 74 minutter skulle bli skjebnesvanger. Minuttet før hadde Lyn fått et frempek på hva som kom til å skje da Julie Hoff Klæboe sitt forsøk på hodet ble stoppet på streken av en Lyn-spiller.

Like etter, og det var ikke snakk om mer enn snaue minuttet, fikk Kolbotn en ny corner. Man skulle kanskje tro at Lyn hadde lært fra den forrige corneren, men den gang ei. Samme Klæboe raget høyest i boksen etter innersvinger fra Tonje Pedersen.

Klæboe, som nesten har samme etternavn som skiess Johannes Høsflot Klæbo (uten e), stanget inn 1-0 og ledelse til Kolbotn.

Lyn presset på for et utligningsmål etter 1-0, men det ble med presset. Cathinka Tandberg fikk en stor mulighet til å utligne like før slutt, men skuddforsøket gikk utenfor. Dermed tapte Lyn 0-1.

– Vi flytter opp mange og får flere situasjoner i Kolbotn sin boks. Vi får farligheter vi kan score på, men ballen ville rett og slett ikke inn. Det gjør at vi taper, sier Lyn-trener Tom Stenvoll til Dagsavisen etter det sure tapet.

Kolbotn best

Før scoringen hadde begge lag flere bra muligheter. Kristine Gulbrandsen burde fått et kort - muligens rødt - da hun holdt igjen Eline Hegg etter bare to minutter. Heldigvis for Lyn slapp hun unna med både gult og rødt.

Ti minutter senere var samme Hegg på farten. Alene med Kirvil Odden klarte Hegg å runde målvakten, men forsøket fra død vinkel gikk til side for mål. Det var Kolbotn som kom klart best i gang.

Lyn slet med å skape det helt store, men for de fremmøtte kom omgangens høydepunkt ti minutter før pause.

Da var det assistentdommer Kalak som gikk rett på snørra langs sidelinja da hun løp rett i sandgropa for lengde og tresteg. Den var tildekket kunstgress, men fall ble det. Heldigvis kom dommeren seg opp med en gang, men sandgropa lå så nærme at det kunne skje den beste.

0-0 sto det uansett til pause etter en god omgang av Kolbotn, som skapte to farligheter like før pause.

Hjemmelaget mest effektive

Ti minutter ut i 2. omgang skapte Lyn sin første sjanse. Og den var stor. Kristin Holmen førte ballen fremover i fint driv før hun slapp til Jenny Olsen. Hun kom alene med keeper, men forsøket gikk rett på keeper. Kjempemulighet!

Men der Lyn misbrukte sjansene, var Kolbotn effektive. Dermed er det de som er i semifinale.

– Det er som det alltid er på Sofiemyr, som er en vanskelig bane å spille på. Det blir alltid få mål og mange dueller der, sier treneren.

– Det er surt å tape, selvfølgelig. Det var en skikkelig drittkamp. Ingen av lagene har noe særlig kontroll, det er mange dueller og mye tilfeldigheter. Det var periodevis muligheter for å spille, men vi klarer generelt ikke å skape det helt store. Alle er veldig skuffet. Cupen er brutal, sier Stenvoll.

– Surt

Om scoringen de slipper inn, sier han følgende:

Det er en dødball på bakre. De er bra på dødball, men vi demmet jo opp for det like før. Det er så surt, sukker Stenvoll.

Hvordan var stemningen i garderoben etter kampen?

– Det var en skuffet gjeng naturligvis, men de er fremoverlente. Nå må vi tenke neste kamp, som er søndag.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Cupdrømmen over, Rosenborg neste

Dermed er cupdrømmen for Lyn over i kvartfinalen, og lider samme skjebne som nabo og rival Vålerenga, som tapte for Rosenborg. Hvis Lyn hadde gått videre hadde de nådd en historisk semifinale, men det ble det aldri.

– Det er kjedelig å si, men vi er ikke opptatt av den statistikken av å kunne ha gått til semi. Mange av jentene har jo ikke opplevd det, men cupen er brutal, som jeg har sagt. Plutselig er man bare ute, som i dag. Det er en kjip følelse når man er såpass nærme.

Nå retter de fokuset mot sesongens siste grunnseriekamp, der de møter Rosenborg borte. Stenvoll og co. kan ta seg til topp-4-sluttspillet, men da skal nærmest alt klaffe for Lyn sin del.

– Vi går alltid på banen for å vinne fotballkamper, uavhengig av hvilken tabellposisjon det kan ende med. Dessverre er seriesystemet ikke lagt opp til at vi får noen fordel av å bli nummer 4, men vi ønsker likevel å vinne mot RBK, selvfølgelig. Det blir det det blir, sier han og avslutter:

– Kanskje vi blir nummer fem. Likevel har det vært 18 fantastiske seriekamper for vår del. Vi har prestert langt over alle forventninger og utviklet oss, men tatt litt for få poeng den siste tiden. Men overall er vi veldig fornøyde.

---

Kampfakta

Kolbotn – Lyn 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 Julie Hoff Klæboe (73).

Dommer: Cecilie Frøyland, Frøyland.

Gult kort: Cathinka Tandberg, Julie Jorde, Maja Nordahl, Lyn.

Lagene:

Kolbotn (4-3-3): Selma Panengstuen – Thea Sørbo, Susanne Haaland, Lena Soleng Hansen, Fanny Lång – Tonje Pedersen, Sarah Dyrehauge (Marie Andresen fra 84.), Emilie Østerås – Jenny Norem (Rikke Stoltenberg fra 72.), Julie Hoff Klæboe, Eline Hegg.

Lyn (3-4-2-1): Kirvil Odden – Emilie Bølviken, Kristine Gulbrandsen (Maria Fink fra 61.), Iselin Sandnes Olsen – Anna Linnea Palm (Selma Olderheim fra 77.), Julie Jorde (Maja Nordahl fra 81.), Selma Hernes, Kamilla Melgård – Cathinka Tandberg, Kristin Holmen – Jenny Røsholm Olsen (Anna Aahjem fra 61.).

---


Mer fra Dagsavisen