Trikkeligaen

Christensen kan fortsatt bli Göteborg-spiller: – De skal ha godt betalt

IFK Göteborg har lagt inn bud på Tobias Christensen (22), men Vålerenga vil foreløpig ikke selge. Ifølge trener Dag-Eilev Fagermo har ikke svenskene tenkt å gi seg med det første.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Om den svenske storklubben skal få tak i Christensen, må Göteborg og VIF komme til enighet i løpet av dagen. Det svenske overgangsvinduet stenger natt til fredag.

Ifølge Dagsavisens opplysninger mener IFK Göteborg at midtbanespilleren er for dyr, og at klubben hadde håpet å hente 22-åringen på «billigsalg». Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo har ikke samme oppfatning.

– Nei, det har jeg ikke. Men det må du ta med Joacim Jonsson. Han er mer oppdatert på det enn meg, sier VIF-treneren til Dagsavisen onsdag.

Dag-Eilev Fagermo på onsdagens Vålerenga-trening.

Sportssjef Joacim Jonsson har ikke besvart Dagsavisens gjentatte henvendelser onsdag.

Les alt om Vålerenga her!

Vil bli satset på

Christensen selv vet lite om det nå kan bli aktuelt med en overgang til nabolandet.

– Jeg vet ikke om det blir mulig, for å være helt ærlig. Det er sikkert noe prat mellom klubbene, men jeg vet ikke så mye mer. Det jeg vet er at har sagt at de skal ha godt betalt hvis de skal selge meg. Så vi får bare se hva som skjer, sier midtbanespilleren til Dagsavisen.

Etter søndagens seier mot Aalesund, der Christensen var neste siste Vålerenga-spiller på ballen på to av scoringene, uttalte han overfor Dagsavisen at situasjonen hans ikke er ideell.

Sørlendingen har startet 7 av 17 kamper for Vålerenga i Eliteserien så langt i år, og ønsker mer spilletid.

– Om jeg får spille fast i VIF og følt at jeg hadde blitt skikkelig satsa på, så er det ikke noe hastverk med å dra bort for min del. Men jeg har ikke følt det helt, innrømmer han.

Mer interesse

Han legger ikke skjul på at han kunne tenkt seg en overgang til IFK Göteborg.

– Jeg har sagt det jeg mener og vil til klubben, og det kunne vært noe for meg, som jeg sa til VG. Utover det har jeg ikke lyst til å si så mye mer.

Tobias Christensen på onsdagens Vålerenga-trening.

Foreløpig er det bare «Blåvitt» som har kommet med konkret bud på Christensen, etter det Dagsavisen vet. Men flere andre klubber er interesserte.

Dermed er det fortsatt mulig at midtbanespilleren kan forsvinne til andre klubber og ligaer etter at det svenske overgangsvinduet stenger natt til fredag, selv om VIF har satt en høy prislapp på 22-åringen.

– IFK Göteborg er vel den eneste klubben som har kommet med bud på meg. Så vi får se, sier Christensen og legger til:

– Det er mulig at andre klubber kommer på banen, men det kommer sikkert mye an på hvor mye jeg koster og hvordan jeg presterer i de neste kampene og så videre.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Nyeste fra Dagsavisen.no: